E-læring og tværfagligt samarbejde omsat til nyt job

0
Lone Dyrby i gang med studiet i sit lille kontor hjemme i Løkken. Foto: Kirsten Olsen
Har du produktet, men mangler en forretningsmodel? Så kan næste skridt fx være et stærkt samarbejde med HHX-elever.

Det var i hvert fald det skridt, som to e-læringsstuderende, Lone Dyrby fra Løkken og Nina Gerschefski fra Aabenraa, har taget. De to er professionsbachelor studerende ved PH Absalon, Sorø (Ankerhus Husholdningsakademi). De studerer Ernæring & Sundhed med speciale i ledelse, fødevare & service og er lige nu ved at skrive afsluttende speciale.

De indgik nemlig i et frugtbart samarbejde med elever fra HHX klassen 2. D fra ZBC Merkantilt Gymnasium Slagelse

Lone Dyrby og Nina Gerschefski har i løbet af deres uddannelse udviklet en innovativ fødevare med fokus på tidens fødevaretrends, nemlig bæredygtighed, convenience og måltider på farten.

– Det var oprindelig Ninas ide, men vi synes begge, at der er behov for et alternativ til de søde frugtjuicer, og derfor udviklede vi en grøntsagsjuice der skal fungere som mellemmåltid i konkurrence med anden fast food. Lykkes projektet, bliver der tale om den første danske grøntsagsjuice, der produceres ved hjælp af et såkaldt HHP-anlæg, der er særdeles velegnet til at bevare vitaminer og smag i grøntsagerne. Samtidig vil projektet være med til at mindske fødevarespildet i fødevareindustrien.

– Grøntsagsjuicen blev præsenteret blandt andet til ZBC’s idrætsdag i august, hvor vi lavede en markedsundersøgelse og det var i den forbindelse at vi fik etableret kontakt til HHX eleverne og deres underviser Jørgen Klitlyng, fortæller Lone Dyrby.

Det resulterede i et helt nyt tværprofessionelt samarbejde med ZBC, hvor grøntsagsjuice casen blev udgangspunkt i et tværfagligt forløb mellem fagene Afsætning og Virksomhedsøkonomi. Eleverne skulle aflevere en skriftlig opgave og derudover præsentere deres resultater ved en eksamens pitch.

– Opgaven blev udarbejdet og eleverne viste stor kreativitet og nytænkning. De lavede et virkeligt professionelt og fagligt arbejde, som de præsenterede til pitchen der blev udformet som i “Løvens Hule” på DR1, fortæller Lone Dyrby. Nina og jeg var stolte af at kunne præsentere et meget kompetent dommerpanel, nemlig begge rektorer fra uddannelsesinstitutionerne Camilla Wang og Niels-Erik Hybholt, direktøren for Slagelse Erhvervscenter Morten Prüsse Sørensen samt Anders Schelde, der er iværksætter hos ByAsbaek.

Lone Dyrby afslutter sin professionsbachelor i Ernæring & Sundhed i januar. Den er taget som e-læringsstudie. Det betyder, at hun har kunnet studere hjemmefra, med den mulighed, 2 dage hver 14. dag på skolen i Sorø, at få undervisning og sparring med undervisere og medstuderende.

– At køre til Sorø hver 14. dag har jo bare været en del af mit studie og det at være sammen med mine studiekammerater har givet venskaber for livet, fortæller Lone Dyrby.

– E-læring er virkelig noget jeg kan anbefale. Man skal ikke afholde sig fra en uddannelse, bare fordi den ligger langt væk. Vi studerende har haft stor spredning i alder og baggrund, hvilket har været så givende i forhold til, hvad vi har kunnet bidrage med hver især, fastslår Lone Dyrby.

Og hendes nye uddannelse kommer straks i brug. Hun ser med stor glæde og forventning frem til at skulle undervise på Vittrup Fri Fagskole som faglærer på Mad & Servicelinien.

– Min professionsbachelor dækker et stort fagligt område, lige fra fysiologi, ernæring, madkundskab, fødevarekvalitet, hygiejne, emballage, kommunikation og ledelse.

– Med min tidligere erhvervserfaring og mine nye erfaringer fra studiet håber jeg at kunne dele min viden med eleverne og forhåbentlig give dem input de kan bruge fremover. Samtidig ser jeg, via samarbejdet med ZBC, et stort potentiale i tværprofessionelle samarbejder med andre skoler samt erhvervslivet i Nordjylland, slutter Lone Dyrby

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close