Løkken Bryghus har dobbelt kapacitet

0
Niels Thomsen i bryggeriet hvor der nu er fyldt op med lagertanke i begge sider Foto: Kirsten Olsen
Løkken Bryghus ApS har i foråret fordoblet sin kapacitet med tre nye gæringstanke, så der kan nu brygges 130.000 liter øl på et år.

Direktør og brygmester Niels Thomsen kan her i 2018 fejre sit 10 års jubilæum i virksomheden. Sidste år blev der brygget 60.000 liter, og han forventer i år at komme til at brygge 75.000 liter og inden for de nærmeste år at komme op på 100.000 liter.

– Men så er der også fyldt op, for der skal jo også være plads til råvarer og færdigvarelager, siger han.

– Men vi skal hele tiden udvikle på produkt og sortiment for at følge med. Desuden brygger vi under Private Labels for Skallerup Seaside Resort, Oceanariet og flere andre.

Løkken Bryghus er kendt for en række klassikere som Forårsfornemmelser, Løkken Badehus og Mørk Kutterøl, og på det seneste er kommet en serie med de mundrette vendsysselske navne Pangel, Narrevorn, Kavt, Rajfog og Jøwt. Motiverne på etiketterne er tegnet af arkitekt og kunstner Jørgen Ussing fra Løkken.

I forbindelse med den store ombygning af Pakhuset, som også rummer Løkken Bryghus, har Bryggerstuen fået et løft. Den store trappe til første sal er fjernet, toiletterne er renoveret og der er skabt en lækker plads til udeservering. Et nyt fadølsanlæg med 10 haner fuldender værket.

– Derfor tror vi, at Bryggerstuen bliver endnu mere attraktiv, og allerede i påsken havde vi rigtig mange turister på besøg.

– Bryggerstuen er stedet hvor vore gæster mødes for at smage, vurdere og nyde de forskellige øltyper i hyggelige og autentiske omgivelser. Det er vores håb, at den også i højere grad vil tiltrække lokale gæster, understreger brygmesteren.

Lokalet har plads til 46 gæster, så det er velegnet til møder og sammenkomster, eller hvis man blot vil hygge sig.

– Men vi kan også byde på særlige oplevelser med rundvisning og ølsmagning. Her kan man få et unikt indblik i det særlige håndværk, som kræves for netop at skabe Løkken Bryghusøl. Oplevelsen kan evt. kombineres med spisning på en restaurant i vores lokale netværk “Smag på Løkken”, forklarer han.

Det er netop i år 10 år siden Niels Thomsen startede som brygmester på Løkken Bryghus. Dengang var det en folkeaktie ejet virksomhed som bryggede 34.000 liter Løkkenøl årligt. I dag er virksomheden et ApS med ni ejere, og produktionen er mere end fordoblet.

Der er lavet ny hjemmeside og de sociale medier har også fået løft. Virksomheden beskæftiger foruden brygmesteren et antal deltidsmedarbejdere som i alt svarer til 2,5 fuldtidsstillinger.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close