Så er vægten klar til Vendsyssel

0
Så skal Vendsyssel igen på vægten. Efter nytår lyder startskuddet, og Per Møller er klar til - sammen med en styregruppe - at stå i spidsen for taberprojektet. Arkivfoto
Startskuddet til Vendsyssel på Vægten lyder 6. januar klokken 10 i park Vendia.

Den dag står frivillige klar til at veje de mange vendelboer, der melder sig til dysten om at blive Vendsyssels største tabere. Og de er klar igen, når vægtkampen bliver afgjort 3. marts.

I 2017 deltog 1700 vendelboer i vægtkampen, og de smed tilsammen 7,3 tons i de otte uger konkurrencen varede. Og Per Møller, der er initiativtager til projektet, forventer at opbakningen bliver endnu større i 2018.

– Konkurrenceelementet er det samme som første gang. Men det skal finpudses, mener Per Møller, der gerne ser andre måleparametre indarbejdet i Vendsyssel på Vægten.

– Det skal ikke alene handle om vægt. Det kan vi ikke nå at få implementeret til 2018-versionen. Men denne gang får vi mere fokus på kost.

– Deltagerne kan i den nye VPV-version lave mad på EUC Nord på fire temadage fordelt på to hold. Faglærerne som underviser kokkelinjer står klar til at undervise. Der er en brugerbetaling på 75 kroner, og så laver man mad og snakker kalorieindhold

Den kommende runde af Vendsyssel på Vægten bliver også krydret med fire kosteksperter, der holder foredrag under vejs i forløbet.

Allerede 15. januar kan deltagerne møde Lars Brygmann, når han i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå fortæller om Arctic Challenge, og motivere og inspirere årets deltagere. Den 30. januar fortæller Christian Bitz om kost og sundhed i Hallen Park Vendia – med foredraget “Luk munden og let røven”.

Tv-lægen Charlotte Bøving forklarer 7. februar om fordelene ved at leve sundt og konsekvenserne ved at leve usundt, baseret på hendes erfaring som praktiserende læge gennem mange år. Foredraget er i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå, og Per Møller forventer en fuld hal. Og datoen er ikke tilfældig valgt.

– Nå vi begynder 6. januar, er motivationen høj. Men efter fire fem uger, har vi brug for et ordentlig los, og det kan Charlotte give os, tilføjer Per Møller.

Han minder om, at projektet også byder på et væld af aktivitetsmuligheder.

– Vi fortsætter samarbejdet med de frivillige foreninger og en række lokale fitnesscentre. Foreningerne byder på alt fra svømning, til motionsboksning og løb, som man gratis kan deltage i. Vi vil gerne opbygge et fællesskab omkring projektet, tilføjer Per Møller.

Ønsker man at deltage, skal man stille et hold på mellem tre og fem personer, og så kan man tilmelde sig på nettet eller møde op i Park Vendia på indvejningsdagen. Og på spørgsmålet om, hvorfor man skal melde sig til Vendsyssel på Vægten, lyder svaret fra Per Møller:

– Man skal melde sig til, fordi man gerne vil leve lidt sundere. Og fordi man gerne vil være med i fællesskabet. Mange deltager primært for det sociale aspekt. De vil gerne være sammen med andre om at styrke deres egen og hinandens sundhed. Man bliver en del af noget større. Det handler om trivsel – om at have det godt. Vi vil det gode liv, og det omfatter blandt andet, at vi bevæger os lidt mere og tænker lidt mere over, hvad vi spiser. Der må gerne være plads til et glas rødvin og chokolade under vejs, men vi skal huske at bevæge os.

– Og så handler det også om at prøve nogle nye aktiviteter af og møder nye mennesker. At man kommer ud af komfortzonen.

Med Vendsyssel på Vægten er der god mulighed for at skabe fællesskab om fælles aktiviteter på arbejdspladserne. Og mange firmaer tilmelder og betaler da også for en række medarbejderhold.

– Vi skal ikke alle være en størrelse 38. Men fysisk aktivitet giver altså grin og smil på læben. Man kan næsten ikke se sur ud, mens man laver sprællemandshop, griner Per Møller.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close