Smag på Vendsyssel: Ny guide til lokale fødevarer

0
En bøf på fire ben ...Arkivfoto.
Vendsyssel Fødevarer er en forening af fødevareproducenter i Vendsyssel og Hanherred.

Foreningen har genudgivet en opdateret guide til lokale fødevarer og gårdbutikker i området.

Det er producenternes håb, at guiden vil give forbrugerne, både lokale og turister, lyst til at besøge dem og smage og købe lokale fødevarer. Guiden indeholder billeder og beskrivelse af 25 lokale producenter og gårdbutikker.

Fra avisens lokalområde finder man i guiden Den Grønne Vogn, Nydalsvej 2 i Lønstrup. Der sælges 40 forskellige slags friske grøntsager, som er dyrket lokalt og bæredygtigt.

Lophave Hereford, Lophavevej 6, Lønstrup sælger krogmodnet Hereford oksekød fra et familiebrug. Der er ferske og frosne udskæringer og kød klar til brug.

Ingstrup Mejeri laver prisvindende oste og smør af mælk fra køerne på Vrejlev Kloster. Mejeriet blev etableret i 1890, og har en lang tradition for osteproduktion. Foruden ost og smør byder mejeriet på delikatesser der hører til på ostebordet.

“Lokalt og Naturligt” hedder Købmandsgården på Syrenvej 15, Serritslev. Butikken har stort fokus på lokale fødevarer. Der findes oste fra Sønderhaven Gårdmejeri, øko-æg fra Bøgebæk Økologi og marmelade fra Hybengården.

Desuden oplyser guiden, at Vendsyssel Fødevarer og Vittrup Fri Fagskole i fællesskab arrangerer en markedsdag lørdag den 8. september. Der bliver underholdning, aktiviteter for børn og mulighed for at købe mad lavet af lokale råvarer, samt en lang række boder med salg af lokale fødevarer.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close