Sidste år blev der plantet ædelgran, men rådyrene spiste friske skud som slik

LØKKEN: Der er gang i forårsarbejdet i Vendsyssel Plantage. Der er blevet kørt store mængder kompost ud til udjævning forskellige steder.

- Blandt andet på pladsen, hvor det gamle redskabsskur er blevet fjernet, er der jævnet med kompost, før der bliver sået græs, fortæller Plantageudvalgets formand Tage Carlsen. Komposten kommer fra AVVs komposteringsanlæg.

- Det er faktisk kun transporten vi betaler og ellers er kompost gratis hos AVV. Og vi løkkenboere afleverer jo også haveaffald på genbrugspladsen, så det er bare så fint, at vi så kan få noget tilbage, siger Tage Carlsen, mens han og andre bestyrelsesmedlemmer tager fat med skovle og river og maskinhjælp.

Senest er der også plantet 150 nye sitkagraner.

- Sidste år ved denne tid hentede vi 200 ædelgraner i Rebild. En juletræsplantage skulle nedlægges, og man kunne frit komme og hente planter, fortæller formand for Løkken Borger og Haandværkerforening Tom Skjoldborg.

- De 200 træer blev plantet i Vendsyssels Plantage, og fik rigtig godt fat. En storm satte dem lidt tilbage, og i vinterens løb har rådyrene så brugt de friske skud som ”slik”, og så var det slut med de graner.

- 150 af planterne er nu erstattet med nye sitkagraner, der ikke har samme tiltrækning på dyrene, slutter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...