SE Vækstpulje Nyfors uddelte rekordstort beløb til 69 nordjyske projekter, heraf 5 i løkken og vrå området

VRENSTED: For ottende gang deler SE Vækstpulje Nyfors penge ud til nordjyske projekter. 69 glade modtagere kan se frem til i alt 3,8 millioner kroner. Det er puljens hidtil største bevillingssum.

1. marts lød ansøgningsfristen til ottende uddelingsrunde hos den nordjyske pengepulje SE Vækstpulje Nyfors. Her deles der hvert år op mod 10 millioner kroner ud - og ansøgningerne finder i stigende antal frem til puljen. 163 ansøgere havde i denne omgang søgt om midler.

- Der er mange foreninger, som yder en stor indsats for at skabe sammenhold og nyt liv her i lokalområdet. I SE Vækstpulje Nyfors er vi glade for at kunne bidrage med en økonomisk håndsrækning, som for mange gør, at de kan realisere deres projekter, fortæller Karsten Frederiksen, formand for SE Vækstpulje Nyfors.

Kulturarv skal blive til landsby-fyrtårn i Vrensted med hjælp fra vækstfonden. Den største bevilling fra SE Vækstpulje Nyfors blev i denne omgang givet til støtteforeningen Ane Maries Hus. De vil renovere huset af samme navn med respekt for dets oprindelige stil og historie fra 1914. En del af planen er at energioptimere huset og indrette det efter et nyt koncept som blandt andet indebærer digitalt oplevelsesdesign og en lejebolig.

Forventningen er, at Ane Maries Hus efter færdig renovering og indretning vil være et kulturelt landsby-fyrtårn, som kan tiltrække interesserede fra hele landet. Projektet blev støttet af SE Vækstpulje Nyfors med 200.000 kroner.

Også projektet Veteran Oasen fik en flot donation fra SE Vækstpulje Nyfors på 100.000 kroner. Pengene skal gå til at skabe et frivilligt drevet værested og rehabiliteringscenter for krigsveteraner som supplement til de eksisterende tilbud. Helt konkret skal Veteran Oasen skabe ramme om forskellige aktiviteter, som eksempelvis sommerlejr, motorcykelture og renovering af både, som veteranerne kan deltage i.

Listen over alle de 69 projekter, der fik bevilget penge fra SE Vækstpulje Nyfors kan ses på www.se.dk/sevækstpuljenyfors. Her kan alle interesserede ansøgere og læse nærmere om vækstpuljens formål. Næste ansøgningsfrist til SE Vækstpulje Nyfors er den 1. juni.

Beløbsmodtagere i Løkken og Vrå området er foruden Ane Maries Hus i Vrensted tre projekter i Vrå og et i Ingstrup.

I Vrå er det Idrætscenter Vendsyssel, der får 170.000 kroner til etablering af lysanlæg, og Vrå Gymnastikforening får 100.000 kroner til et nyt springcenter i Idrætscenter Vendsyssel. Endelig er Vrå Bridgeklub betænkt med 28.990 kroner.

I Ingstrup får bagmændene til projekt Hvordan var der her i fortiden? stillet et beløb på 17.283 kr. til rådighed for projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...