Fremgang i besøgstallet - nu glæder museum sig til åbningen 9. juni

VENDSYSSEL: Mens Vendsyssel Historiske Museum de sidste par måneder har måttet kigge langt efter gæster, var der mange forbi museets afdelinger i 2019.

- Vi har fået en hård start på 2020, men det er dejligt at kunne se tilbage på et 2019, som bød på en stor stigning i besøgstallet. I runde tal er der tale om en stigning på hele 22 % i forhold til 2018, udtaler museets direktør Anne Dorthe Holm. Sommeren 2018 slog jo alle rekorder i varme og solskin, og det var nok ikke det bedste udgangspunkt for et museumsbesøg. Til gæld regnede både de store arrangementsdage ”Høstdagen” og ”Kartoffeldagen” i Mosbjerg væk i 2019, og alligevel ses der en samlet stigning i besøgstallet. Så det er rigtig dejligt, tilføjer hun.

Det er særligt på museets afdeling i Hjørring og i antallet af gæster til museets bunkeromvisninger på Bunkermuseet i Hirtshals, at der er sket en markant stigning. I Hjørring har der hen over året været mange besøgende, og museets julemarked i november trak også mange gæster til. I Hirtshals har museet øget antallet af bunkeromvisninger og tilbyder nu også særlige ture på tysk. Ligeledes er der flere grupper, som efterlyser omvisninger. Det er blandt andet disse tiltag, som nu afspejles i en stigning i besøgstallet.

- Vendsyssel Historiske Museum åbner sine afdelinger igen den 9. juni. Vi håber meget, at vores gæster hurtigt vil vende tilbage til vores afdelinger og deltage i de mange aktiviteter, som museet inviterer til hen over sommeren. Ikke mindst ser vi frem til at kunne åbne vores udstilling ”Vendsyssel Besat” om besættelsestiden i Vendsyssel – en udstillingsåbning, som desværre måtte udsættes i forbindelse med corona-lukningen af museet, siger museumsdirektør Anne Dorthe Holm

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...