Det er nu to år siden Vittrup Fri Fagskole startede med sine første elever

VITTRUP: Vittrup Fri Fagskole, den tidligere efterskole på Børglum Klostervej, er kommet godt i gang med det nye skoleår. Pt. er der 30 elever på skolen, og flere nye tiltag er kommet til. Nogle elever er fortsat fra sidste skoleår og mange nye er kommet til.

Den frie fagskoles visionen er, at udfordrede skoletrætte unge sikres en plads på fremtidens arbejdsmarked ved at komme i uddannelse eller job. Midlerne er en praktisk og erhvervsrettet fri fagskole, som kombinerer kostskolelivet med praktisk og erhvervsrettet undervisning, som tapper ind i de unges praktiskfaglige potentialer i stedet for den traditionelle klasseundervisning, som har givet dem nederlag på nederlag.

- Eleverne har kunnet vælge mellem forskellige linjer, og fra det nye skoleårs begyndelse er der blevet endnu flere valgmuligheder, fortæller underviser Mikkel Stenkær.

Game Design er kommet til som ny linje, hvor eleverne kan lære at lave spil helt fra bunden af.

Køkkenlinjen har skiftet navn til Gastronomi og Event med det formål at lære eleverne at arrangere events og tage del i det turistområde skolen er placeret i. Derudover kan eleverne vælge de oprindelige linjer Håndværk og Erhverv + Gokart og Care.

I fritiden er der kommet endnu flere tilbud med boksning, ridning, svømning, skydning og meget mere.

Vittrup Fri Fagskole har glædet sig til at fejre skolens 2 års fødselsdag og lokalområdet med koncert. I den forbindelse inviterede skolen igen i år alle interesserede til en koncert med musikeren Claus Hassing. Og det blev vel modtaget af publikum.

- Skolen vil gerne give noget tilbage til lokalområdet, som igennem hele processen med at starte ny skole har været uvurderlige med opbakning.

- Vi er stolte af vore resultater, og af at elever er i en positiv udvikling i forhold til afklaring og uddannelsesparathed, slutter Mikkel Stenkær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...