INGSTRUP: Søndag den 30. september blev der holdt Åben Skov i Ingstrup Spiselige Skovhave.

Arrangementet blev afholdt af den frivillige arbejdsgruppe bag projektet i samarbejde med Hedeselskabet, som havde doneret 25.000 kr. til etableringen af Ingstrup Spiselige Skovhave.

Etableringen af en spiselig skovhave i Ingstrup kom i stand efter et LUP-møde (Lokal UdviklingsPlan) i 2017 mellem byens borgere og repræsentanter fra Jammerbugt Kommune.

Grunden, som Ingstrup Spiselige Skovhave ligger på, er stillet til rådighed af det lokale menighedsråd, og al arbejdet med etableringen af skovhaven foregår ved hjælp af frivillig arbejdskraft, samt kyndige bidrag fra professionelle konsulenter, entreprenører og håndværkere.

Ingstrup Spiselige Skovhave er en offentlig have bestående af spiselige planter i form af nødde- og frugttræer, bærbuske, flerårige bunddækkeplanter og klatreplanter, som er sammensat med naturen som forbillede. Skovhaven i Ingstrup etableres efter nogle af permakulturens principper, hvor det i høj grad handler om at give mere tilbage til naturen, end man tager fra det. Formålet er at skabe en bæredygtig og miljøvenlig skovhave med en rig biodiversitet til gavn og glæde for byens borgere, såvel som besøgende. Åben Skov-arrangementet blev besøgt af godt 40 deltagere, som fik en guidet tur gennem Ingstrup Spiselige Skovhave, en kort introduktion til skovhavens historie og en præsentation af nogle af de overvejelser, der gik forud for skovhavens design og tilplantning. Arrangementet blev afsluttet med kaffe og kage.

Ingstrup Spiselige Skovhave er åben for offentligheden. Den er dog stadig i etableringsfasen, så al færdsel er på eget ansvar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...