Vær med, når Tao Lytzen indvier Årets Pressefoto på Vrå Højskole søndag den 1. september

VRÅ: Årets Pressefoto er danske fotografers Oscar-uddeling. Det er her, hvor Pressefotografforbundet hvert år hylder de bedste fotografer i Danmark, og ved dette års prisuddeling var to tidligere højskoleelever fra Vrå iblandt. Nemlig Marie Bentzon Sørensen og Julie Meldhede Kristensen, der begge har fordybet sig i klassisk fotografi og mediefaget på Vrå Højskole.

Marie vandt årets portræt med et foto af den tidligere topchef i Danske Bank Thomas Borgen, og Julie Meldhede Kristensen vandt sammen med Andreas Merrald årets lange indslag til tv og web med ”Distant Love”, en lille film om langdistance-kærlighed. Samtidig vandt Claus Søndberg fra Nordjyske Medier titlen årets sportsbillede med sit ishockey-fotografi ”6-0”.

Søndag den 1. september klokken 11 kan du se filmen og billederne fra Årets Pressefoto i Kunstsalen i Vrå Højskole, og det meget omdiskuterede vinderfoto af realitystjerner fra en natklub, taget af Bax Lindhardt.

Tao Lytzen, der er idémand bag den digitale udstillingshal PixlArt og selv er pressefotograf, sad med i den dommerkomité, der pegede på Bax Lindhardts billede som Årets Pressefoto. Tao holder åbningstale på Vrå Højskole den 1. september, og det glæder medie-lærer på Vrå Højskole og pressefotograf Søren Schnoor sig til:

- Årets Pressefoto havde en lidt kontroversiel vinder i år, og dommerkomiteen har fået en del kritik for valg af vinderbillede. Det vil Tao Lytzen blandt andet komme ind på i sin tale, siger Søren Schnoor.

Har du lyst til at spise med, når højskolen serverer brunch inden åbningen, kan du reservere bord ved henvendelse til højskolen. Børn under 12 år er gratis.

Årets Pressefoto kan ses frem til 22. september i Kunstsalen alle hverdage kl. 9:00-18:00. I weekenden efter aftale.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...