HUNDELEV: Psykoterapeut og tidligere sognepræst Ilse Sand som er født og opvokset i Hundelev har netop udgivet en ny selvhjælpsbog, der hjælper med at forbedre forholdet til den ven eller det familiemedlem, du måske har afbrudt forbindelsen til.

- Som sognepræst og psykoterapeut har jeg gennem årene lyttet til mange mennesker og opdaget, hvor lidt de fleste mennesker ved om at genoprette en beskadiget relation. Mange tror, det gælder om at forklare sig. Men forklaringer gør ofte blot tingene værre. Der er andre, langt mere frugtbare, måder at håndtere situationen på, siger Ilse Sand om motivationen til at skrive sin nye bog: ’Savner du én? Guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip’.

Hun har de senere år udgivet en række letforståelige selvhjælpsbøger, der alle guider læseren godt rundt i de store spørgsmål, tilværelsen af og til byder på. Spørgsmål, hun er stødt på i sit livslange arbejde med mennesker.

Hvem tør tage det første skridt?

Og ét af de spørgsmål er netop, hvordan man bedst tager det første skridt, når relationen til en tidligere skattet person pludselig er brudt sammen. En begivenhed, der slet ikke er ualmindelig, forklarer Ilse Sand:

"De fleste mennesker udvikler sig livet igennem. Det er helt naturligt, at venskaber forandrer sig eller rinder ud for at gøre plads til nye. Den her bogs ærinde er derfor ikke at opfordre til med næb og klør at holde fast i det, som var. Men der, hvor gode venskaber eller familierelationer går itu på grund af misforståelser eller konflikter, som man ikke har fået ryddet ordentligt op efter, er der grund til at stoppe op og undersøge, hvilke muligheder der er for at genopbygge relationen."

Bogen præsenterer derfor en række forskellige strategier og konkrete bud på ord og sætninger til den, der ønsker og tør tage det første skridt.

’Savner du én? Guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip’. Udgivelsesdato 11.9. 144 sider, 264 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...