LØKKEN: I anledning af Løkken kirkes 120 års fødselsdag var biskop Henning Toft Bro inviteret til at forrettede højmesse i Løkken på 2. søndag i advent.

Kirken var fyldt, da biskoppen sammen med provst Thomas Reinholdt Rasmussen og sognets to præster Lise Nedergaard og Anna Margrethe Saxild gik op ad midtergangen.

Dagens tekst handlede om Dommedag, og biskoppen tog i sin prædiken udgangspunkt i Egon Nielsens roman: ”Når han kommer”, om missionsfolkene i Thy, og bogens hovedperson Lars Brogaard. Mennesker og dyr venter på vinter, men Lars Brogaard venter på Jesus, lød det blandt andet.

Henning Toft Bro ønskede Løkken kirke til lykke med de 120 år. Han havde i den anledning også en lille munter historie om en 100 års fødselar som blev interviewet af en ung journalist. Løftet af stemningen spørger den unge, om han må komme igen om et år. – Jah du ser da frisk og rørig nok ud, svarede den 100 årige venligt.

- Også Løkken kirkes faciliteter ser friske ud, tilføjede Henning Toft Bro. Generelt opfordrede han til, at kirken skal udbrede sig og blande sig mere i det civile samfund, for eksempel til uddannelsesinstitutioner og så videre.

- Nogen finder tærskelen til kirken for høj. Her må vi høvle noget af, og selv træde ud over denne tærskel, blande os og invitere alle til at komme med ind i kirken, sagde biskoppen.

Efter prædikenen blev nadveren forrettet af Thomas Reinholdt Rasmussen og Lise Nedergaard.

Under højmessen var der trompetspil ved trompetist Lars Ole Schmidt. Desuden deltog kirkesanger Ellen Støve Lie og organist Claus Bach Nielsen.

Efter gudstjenesten var der sammenkomst i sognegården, og vi bringer billeder derfra i næsten uge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...