VITTRUP: Børn og voksne i børnehaven på institutionen Vittrup gl. Mejeri kunne forleden, med stor stolthed og glæde, hejse Det grønne Flag.

- I foråret 2018 besluttede vi at søge om det grønne flag. Vi går ofte i skoven, vi er en børnehave som er meget ude, men vi ville gerne have mere struktur og læring i vores skovture, fortæller lederen Susanne Larsen.

- Vi vil gerne gøre børnene nysgerrig på naturen omkring os. Vi har kort afstand til en lille skov, og vi har en stor legeplads. Det betyder også noget, at børnene får forståelse/viden for årstiderne og dyrelivet, tilføjer hun.

Det grønne Spirer Flag er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Med ordningen er der fokus på at støtte og synliggøre institutionernes arbejde for en grønnere hverdag.

Naturen er livsbekræftende, spændende og lærerig, og med inspirerende kurser og velskrevet materiale motiverer Grønne Spirer de voksne til at tilbyde børnene flere naturoplevelser. Det grønne Spirer Flag er en synlig anerkendelse af de institutioner og dagplejer, hvor børn og voksne er lidt tættere på naturen, lyder det fra organisationen Friluftsrådet som administrerer ordningen.

Personalet i Vittrup gl. Mejeri har været på kursus hos Grønne spirer, for at få inspiration til aktiviteter i naturen.

- Vi vil gerne give børnene viden, interesse og omsorg for naturen og ikke mindst, at børnene får brugt fantasien og leget en masse sjove lege som samtidig giver dem glæde og fællesskab ved at færdes i naturen.

Det var børnenes dag og derfor hejste børnene i fællesskab flaget i overværelse af forældre og bedsteforældre.

- Vi startede dagen med en sommerfest. Der var godt nok øsende regnvejr, men børnene sagde ”pyt”. De kunne vælge forskellige udfordringer. Pludselig var der guld i vores sandkasse, de kunne fiske i legehuset og de væltede dåser m.m.

- Vi fik flaget op, og vi sluttede en dejlig dag af med at danse og synge for mor og far, slutter Susanne Larsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...