Anne Lie Stokbro fra Vrå fortalte om den kunstscene, som løkkenmalerne var en del af

LØKKEN: Kunsthistoriker Anne Lie Stokbro fra Vrå havde forceret Børglum Bakke for at komme til Løkken Museumsforening og fortælle om kunst i Vendsyssel.

- Jeg føler det altid lidt utrygt og med et vist forventningspres at komme over Børglum Bakke og til Løkken, indledte Anne Lie Stokbro sit foredrag.

Men det var nu humoristisk ment, og havde der været høje forventninger fra de ca. 50 tilhørere, så blev de helt sikkert indfriet.

Hun fortalte blandt andet om de kunstnernes dårlige vilkår i 30erne. Her tog mange unge kunstnere ud i landets udhjørner, da man her havde mulighed for at leve i en form for bytteøkonomi.

Det er grunden til, at der hænger kunstværker i mange hjem i blandt andet Løkken. Kunstnerne betalte simpelt hen håndværkere eller købmanden med et billede, hvis de kunne komme af sted med det.

Foredraget satte fokus på periodens traditionsforbundne kunst og den kunstscene, som Løkkenmalerne var en del af.

Museet har åbent i efterårsferien og viser en udstilling fra Løkken Billedsamling med især værker af kunstmalerne Ane Brügger og Tjek Jerne. Der er åbent til og med fredag d. 18. oktober fra kl.13.00 til kl.16.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...