VRÅ: Tirsdag den 20. august kl. 9.30 er der vandring ad Klosterruten. Dagen begynder med en morgenandagt i Børglum kloster kirke ved provst Thomas Reinholdt, hvorefter der vandres de ca. 16 km over Vejby til Vrå kirke. Dagen afsluttes med en aftenandagt.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje. Den er ikke selvstændigt afmærket, men følger ofte andre afmærkede ruter. Hvor det er muligt, indgår historiske vejstrækninger og pilgrimsmål også i ruten.

I Ålborg Stift startede dette års dagsvandringer i Ålborg Domkirke i marts og med ca. 2 ugers mellemrum strækker de sig over hele året med slut i Frederikshavn kirke den 17. december. Vandrerne medbringer selv forplejning, og der er indlagt middagspause, hvor man kan komme indenfor i sognegård og konfirmandstuer på ruten. Den 21. juni var der for eks. ophold i Vrensted, da pilgrimsvandrerne gik strækningen fra Thise til Børglum.

Klosterruten er anlagt gennem hele Danmark fra kloster til kloster. I 2017 gennemførtes ruten fra Helsingør til Frederikshavn i sammenhængende dagsvandringer med overnatning, en strækning på 2000 km. Klosterruten er ca. 2300 km. lang og forbinder ca. 50 af de steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...