Ny bosætter arbejder for at etablere en skov, hvor hunde kan løbe frit

LØKKEN: Have- og Landskabsdesigner Ole Kjær har sammen med hustruen Bente valgt at bosætte sig i Løkken. De har solgt villaen i Vodskov for at tilbringe den såkaldte tredje alder i Løkken. De er i mange år kommet til Løkken i ferier og kender området særdeles godt.

- Men det er ikke let at forlade arbejdsmarkedet, når ens arbejde også er ens hobby, siger Ole Kjær, så han fortsætter sit firma med udgangspunkt i familiens nye hjem. Desuden er han gået ind arbejdet med at få etableret en bynær hundeskov i Løkken.

Han har en faglig gartneruddannelse og mere end 25 års praktisk og teoretisk erfaring indenfor faget. Arbejde med forsøgsgartneri, havekonsulent, kommunegartner, kirkegårdsleder og gartner faglærer. Han etablerede eget firma med rådgivning, planlægning og undervisning i 2000. Opgaverne spænder vidt.

- Mine erfaringer spænder fra gårdrenoveringer for boligselskaber over kirkegårdsopmålinger- og ændringer, naturlegeplads, fiskepark, sansehave, byforskønnelse, til store og små privathaver. Det er et område, der er rigtig meget gang i lige nu, fortæller han.

- Jeg har desuden lagt mærke til, at der er mange hundejere, både lokalt her i Løkken, men også rigtig mange turister har hund med i området, siger han.

- Derfor synes jeg, der er behov for at der laves et bynært område for hunde. Naturstyrelsen har godt nok planer om en hundeskov på Åsendrupvej i det nye skovområde i forbindelse med vandværket.

- Jeg mener, der er behov for et lille fristed, hvor man kan lade hunden boltre sig. Mit forslag er skovområdet bag Havgården mellem cykelstien og Brændingen, men der er også andre muligheder. Kommunen er positiv, men der skal være en forening, som påtager sig ansvaret for etablering og vedligeholdelse.

- Jeg tror mange, især ældre, vil være glade for en bynær hundeskov i Løkken, vi har selv hund og føler behovet, siger Ole Kjær.

På et af Løkken.dks netværksmøder er der, på Ole Kjærs opfordring, etableret en gruppe som skal arbejde med projektet. Interesserede er velkomne til at melde sig i gruppen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...