50 borgere mødte op til åben byggeplads

VRÅ: Mere end 50 borgere deltog, da der var åbent byggeplads ved byens nye skole og børnehus.

Rundvisningen begyndte indenfor i den kommende skole og børnehus' hjerterum. Her vil der, når projektet står færdigt, være plads til alle elever til samlinger.

Besøg i hjerterummet

Hjerterummet kan bruges af skolen og børnehuset, men også af Idrætscenter Vendsyssels brugere og af borgerne i Vrå. Til rundvisningen fik de interesserede gæster lov til at se og ikke mindst gå op på den store ”kælkebakke” midt i rummet, der snart bliver til den imponerende, smukke trappe, der skal forbinde de to etager. Her skal der også installeres et stort kunstværk med kæmpe træer af kunstner Peter Max-Jakobsen fra Lønstrup.

Foto: Hjørring Kommune

Arrangementet blev introduceret af arkitekt Kathrin Susanna Gimmel fra JAJA Architects, der fortalte om arbejdet med byggeriet og de mange bæredygtige løsninger.

I byggeriet bruges der eksempelvis træsorten western red ceder, der er i begyndelsen smuk gyldenbrun. Med tiden ændres farven til sølvgrå. Tømmeret er formstabilt og meget modstandsdygtigt over for råd og svamp, så det kan være holdbart i mange år fremover. Lamellerne, der bliver påmonteret udenpå bygningerne, giver facaderne et varieret udtryk og modvirker blændende solindfald i lokalerne.

Foto: Hjørring Kommune

Gæsterne så dele af skolen og børnehuset indefra, da turen ud på selve byggepladsen gik fra Hjerterummet og ud gennem et af de kommende klasselokalers udgang.

Tæt på vild natur

På byggepladsen viste projektleder Lars Ole Christensen rundt og han fortalte blandet andet, at naturen og skoven bliver en del af Vrå Skole og Børnehus. Omkring bygningen plantes træer, der leverer læ og skygge. Længere væk mod øst etableres et område til børnehavens udegruppe, hvor landskabet bliver ”vild” natur med udsigtsbakker og en regnvandssø.

Foto: Hjørring Kommune

Projektleder Lars Ole Christensen var meget tilfreds med arrangementet.

- Det er et fantastisk projekt at være en del af, og det er luksus at få lov til at vise det frem til nogle af de fremtidige brugere af bygningerne. Samtidig er vi glade for at kunne fortælle, at projektet følger tidsplanen, og ser ud til at stå færdigt ved årsskiftet 2021-2022.”

Fakta om byggeriet:

Hjørring Kommune er i gang med at bygge et nyt læringshus, der kommer til at indeholde vuggestue, legestue, børnehave, skole, SFO, musikskole, ungdomsklub, bibliotek, idrætscenter.

I byggeriet er der lagt vægt på læring, kvalitet og bæredygtighed. Alle rum indrettes med fokus på at skabe optimale betingelser for læring. Vrå Skole og Børnehus bliver integreret i naturen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...