Ny stor lokalhistorisk bog præsenteres i byens lokalhistoriske arkiv

LØKKEN: De sidste 7-8 år har Simon Jacobsen arbejdet på sin store Løkkenbog. Bogen ’Den store vækkelse’ er på knap 300 sider, og er rigt illustreret med over 200 historiske billeder. Det er en kirkehistorie, vækkelseshistorie og Løkkens historie.

Lørdag den 27. oktober kl. 14. er der reception på Løkken Lokalhistorisk Arkiv, indgang gennem biblioteket på Løkken Skole. Forfatteren præsenterer selv bogen. Desuden giver Stefan Karlborg, formand for Løkken.dk, bogen nogle ord med på vejen. Repræsentanter for nogle af de kirkesamfund, som er omtalt i bogen vil også få ordet.

De mange som har bestilt og forudbetalt bogen kan afhente deres signeret eksemplar denne dag, og der er mulighed for at købe bogen. Boghandlerne i Hjørring sælger ’Den store vækkelse’ og i Løkken kan den købes på biblioteket og hos Meny.

Forfatter og historiker Peter Ussing skriver i sin anbefaling af bogen: "Det er en stor bog, ikke bare i sidetal, men også af indhold. Forfatteren viser et godt kendskab til byens og egnens fortid og skildrer dens historie meget grundigt og drager nye forhold frem. Alene det sikrer bogen en plads som en betydelig lokalhistorie.

Men bogen er mere end det. Den er også et vigtigt bidrag til de danske frikirkers historie.

Bogen repræsenter en virkelig betydelig indsats af forskning og research. Der ligger en uhyre stor arbejdsindsats bag. Den bliver stående som et meget vægtigt bidrag til litteraturen om Løkken."

Bogens hovedperson Morris Johnson stiftede kirkesamfundet Guds menighed, som ikke længere findes i Danmark. Kirkesamfundets sidste præst, Kent Nørholm, der bl. a. gjorde tjeneste i Hjørring skriver: "Bogen er med til at åbne op for en tidslomme og nogle begivenheder, som i datiden berørte mange mennesker i Løkken og omegn, men som på en måde var gået i glemmebogen. Som det også ses i bogen, berørte vækkelsen ikke alene Guds Menigheds fællesskab, men rakte tråde ud til flere frikirkesamfund i Vendsyssel.

For mig personligt opdagede jeg flere ting: at vækkelsen var så stor, at det blev overvejet indsætte ekstra togvogne, når der var dåb i Løkken, at modstanden mod Johnson var så stor, at det blev til et samtaleemne i hele den danske presse, og at både den amerikanske ambassadør og den danske statsminister Zahle blev involveret."

Den tidligere apostolske landsleder, cand.theol. og frikirkepræst Johs Hansen skriver: "Simon Jacobsens værk om den store åndelige vækkelse i Nordjylland i begyndelsen af nittenhundredetallet er mere end noget andet en beretning om en ung mand, Morris Johnson, og hans tro og mod til at forfølge det kald og de muligheder, som blev givet ham for at udbrede evangeliet om Jesus og sin overbevisning om, hvad kirke burde være.

Bogen er inspirerende læsning. Personlig opbyggende og udfordrende i forhold til at leve sin tro ud i efterfølgelse af Jesus, informativ og oplysende i sin evne til at kaste lys på en del af Danmarks åndelige historie, om man vil, kirkehistorie, som stort set er forbigået i tavshed af selv lærde kirkehistorikere."

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...