Universitet vil fokusere på Hjørring Kommunes Ungegaranti

KOMMUNEN: Forskere fra Aalborg Universitets Center for Uddannelsesforskning (CfU) ved Institut for Kultur og Læring, skal de kommende fire år følge Hjørring Kommunes Ungegaranti og virkningerne af den.

Universitetets forskere skal bl.a. skaffe viden om, hvordan de unge oplever kommunens indsats, så forskerne skal ud og tale med mange unge undervejs i projektet.

- Vi anser Hjørring Kommunes Ungegaranti for at være et nybrud i kommuners arbejde med unges overgange, vejledning og trivsel. Derfor er vi meget glade for, at der nu er åbnet en mulighed for, at vi som universitet kan følge kommunens arbejde helt tæt på. Særligt de unges oplevelser og erfaringer med Ungegarantien vil have vores opmærksomhed, siger forsker og lektor Nanna Friche.

Ungegarantien har fokus på at styrke unges evne til at træffe valg om uddannelse eller job, som er det rigtige for dem selv.

Et afgørende element heri er de unges muligheder for at få erfaringer med arbejdslivet, og flere end 80 virksomheder i hele kommunen har forpligtet sig til at hjælpe unge, der henvender sig.

Hvis ikke virksomheden selv kan hjælpe, er de forpligtet til, via deres netværk, at hjælpe den unge videre.

Det overordnede formål er at hjælpe hvert enkelt ungt menneske i kommunen til at finde sin ’positive destination’ i livet.

- På Aalborg Universitet vil vi bidrage til arbejdet med ungegarantien ved at skabe forskningshøjde og styrke kvaliteten undervejs i Hjørring Kommunes implementeringsproces.

- Vi vil desuden satse stærkt på formidling af ungegarantiens resultater ved at udbrede erfaringer og resultater i forskellige nationale og internationale fora, siger lektor Nanna Friche.

Også i Hjørring Kommune ser man frem til samarbejdet med Aalborg Universitet.

- Vi er glade for, at Aalborg Universitet har prioriteret kommunens Ungegaranti. Det er et stort og vigtigt fokus vi - sammen med lokale virksomheder og samarbejdspartnere - sætter på hvert enkelt ungt menneske over en lang periode i deres liv, siger Thomas Klimek (S), der er formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget.

Og Mai-Britt Beith (S), der er formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget er enig:

- Det er fantastisk, at vi nu får muligheden for videnskabelig sparring undervejs og en evaluering fra universitetet. For os er det helt afgørende at få viden om, hvordan de unge oplever at blive omfattet af Ungegarantien.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...