LØKKEN: Jonna Liv Jensen er formand for Kulturhus Løkken. Hun er en Løkkensjæl der er en initiativrig tovholder for bosætningssider og grupper i Kulturhus Løkken. Hun brænder for samarbejde, kultur, miljø og den gode tone. I fritiden mor, husejer og freelance intensiv sygeplejerske. Og i denne uge fortæller hun, hvad hun altiod viser sine gæster, når de er på besøg. Læs med og bliv inspireret,

Det er som udgangspunkt alt sammen godt, fredfyldt og tilforladeligt.

Løkken by besidder en utrolig gæstfrihed, og byen summer af glæde, overskud, venlighed og nysgerrighed - med en portion nordjysk sund skepsis.

Og så er der roen, som skyldes det uformelle og menneskelige tempo.

Her giver man sig tid til at hilse på hinanden og kere sig om, at det går hinanden godt - et sted hvor ’det nok skal gå alt sammen’... Og hvad er det så, som nok skal gå?

Med inspiration fra Løkkens indbyggere og ord som begynder med ’L’ for Løkken, Lykken, Lyset, Liv, Livet på vandet, Livet på stranden og Leg, er motivet blevet til en Løkken-pige som puster til vandet i sit badekar og får fiskerbåden til at bevæge sig og giver liv på havet.

En opmærksom beskuer siger ’det luft pigen puster, må være ren naturenergi’.

Det og andre skjulte motiver som en sæbe lavet af naturlige ingredienser, vand der kommer fra oven og bliver brugt som en oplagt ressource - alt sammen små kommentarer til at handle med omtanke.

Den luft, vi trækker, det vand, vi drikker, og den mad vi spiser bygger alt sammen på naturens ressourcer. Og derfor signerer vi med #(grønt hjerte) Løkken - for vi mener det, at vi må passe godt på den natur, som vi er en del af.

Det er Løkken Bymur vi kigger på.

Navnet på værket er ’Blown Away’ - netop det at blive betaget af den smukke natur i Løkken og ’taget med storm’...

Det stormfulde er også en reminder om det, vi ikke er herre over, og det vi kan gøre noget ved.

At vi har en chance NU for at gøre en forskel for klima og miljø.

Kunstneren er tidl. Hjørring pige Lise Vestergaard som vandt æren af at gøre den lange mur i det lille stræde, Jens Bangs Sti, der fører til Torvet til en seværdighed, et historisk og nutidigt billede på hvad Løkken har at byde på.

Det være sig de fleste af Løkkens vartegn, lyset og farverne, havet, fiskeriet, legen og naturen! Så derfor behøver du næsten ikke at gøre dig den ulejlighed af at nyde synet af vartegnene, gå en tur i klitterne og de små stræder, slentre med en is af Strandvejene for at se fiskerbådene og molen og livet der udspiller forskelligt alt afhængigt af årstid og tid på dagen!

Eller gør du?

Herfra en stor opfordring til at se og nyde både det ene og det andet og komme ned i tempo og passe på miljøet! Det helt unikke vi byder på i den hvide badeby med de mange lysende farver som vi ser i naturen og havet.

#LØKKEN

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...