KOMMUNEN: En lille smart sensor placeret inde i køleskabet klarer automatisk den lovpligtige kontrol og aflæsning af temperaturer, så der ikke er brug for menneskehænder til at åbne og lukke og dermed måske øge risikoen for yderligere smittespredning.

På den måde er det muligt at mindske det antal gange, som personalet på for eksempel sygehuse, plejehjem, restauranter og andre følsomme steder dagligt behøver fysisk at røre ved køleskabe i forbindelse med den lovpligtige aflæsning og registrering af temperaturer ved fødevarer og medicin.

- Vores bæredygtige system, med en lille smart sensor placeret inde i en køle- eller fryseenhed, aflæser og sender via et modem automatisk temperaturen løbende døgnet rundt og logger data i skyen en gang i timen ved fødevarer og hver halve time ved medicin.

- Med andre ord undgår personalet at skulle røre ved køleskabet eller fryseren for at åbne, aflæse og nedskrive temperaturen på papir. Dermed undgår man fysisk berøring af flere punkter, forklarer Ivan Lindgren Hansen, direktør i Hjørring-virksomheden ThermIT, der leverer den trådløse temperaturovervågning.

ThermITs system anvendes allerede af mange kunder i mange lande, og interessen er voksende i en tid, hvor det er vigtigt med fødevaresikkerhed samt at spare på energi, mindske madspild, frigøre varme hænder fra manuelle rutineopgaver og i denne tid også gøre alt for at undgå yderligere spredning af Covid19.

- Vi sælger systemet blandt andet til restauranter, supermarkeder, butikker, sygehuse, plejehjem og andre med temperaturfølsomme varer og områder, hvor der skal være styr på temperaturen for eksempel i medicinrum og under transport af fødevarer eller medicin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...