De 50 frivillige kræfter bag DM i pløjning i Vendsyssel skal arbejde til langt ud på aftenen for at skabe de bedste forhold for tilskuere og pløjere

POULSTRUP/VITTRUP: Der sker noget helt nyt, når Vendsyssel LandboUngdom i år holder DM i pløjning, for denne gang bliver hele stævnet flyttet fra fredag den 26. til lørdag den 27. oktober. Plovkro med bespisning og udstillinger, sponsorstande og flag skal alt sammen pakkes ned på Bredkærvej 64 i Vrå og stilles op igen på Gl. Vittrup 25 i Løkken.

- Vi starter klokken 18 om fredagen og bliver ved, til vi er færdige. Jeg håber da, at vi færdige inden midnat, men man ved jo aldrig, og vi skal have et stævne klar til næste dag, siger Emil Hansen fra styregruppen bag DM i pløjning.

Fredag er der skolepløjning og stubjordspløjning for LandboUngdom-pløjerne og veteranerne. Lørdag er der grønjordspløjning, og den samlede vinder af DM kåres. Det var ikke muligt at finde ét sted, hvor hele konkurrencerne kunne afholdes, og derfor er stævnet delt på to lokationer. Men ekstraarbejdet skræmmer ikke de frivillige.

- Vi gør det, der skal til, og vi glæder os. Vi er også ved at undersøge muligheden for lommelygter og finde ud af, hvilke der er bedst til sådan en opgave, siger Emil Hansen.

- Vi har ikke haft råd til at købe eller leje to af alt ting, så hvad der kan flyttes, det flytter vi.

I alt 50 frivillige er hjælpere til DM i pløjning, og sammen med DM i pløjning afholdes der også Nordisk Mesterskab.

Tilskuere velkommen

Alle er velkomne som tilskuere både fredag og lørdag. Begge dage er der mulighed for at opleve det ypperste inden for den ædle kunst at pløje, og der kan købes god forplejning.

Om lørdagen vil der endda være helstegt pattegris på menuen. Og når man bliver tørstig, kan man nyde godt af arrangørernes aftale med Løkken Bryghus, som serverer lokale øl og sodavand.

- Vi har gjort vores bedste for, at alle tilskuere skal få en god oplevelse, siger Emil Hansen.

Til Skolepløjning fredag er der det ekstra krydderi, at hver skole konkurrerer om, hvem der har det bedste heppekor.

Fest i Vrå

Efter konkurrencen lørdage slutter stævnet af med en fest for pløjere og hjælpere, der afholdes på Idrætscenter Vendsyssel.

- Vi skal fejre vindere af stævnet, og vi skal sige tak til alle, der har hjulpet med at gøre det muligt, siger Emil Hansen og fortæller videre om festen:

- I år er festen lidt speciel, da vi har lavet en temafest. Vi har Claas til at sponsere festen, og derfor bliver temaet den grønne Claas-farve. Vi vil blandt andet have grøn løber og grønne drinks. Vi glæder os helt vildt.

Alle kan tilmelde sig festen via landboungdom.dk, og på dmplov.dk kan man læse mere om DM og NM i pløjning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...