VRÅ: Marie Louise Clemmensen og Anna Brohus har 1. december været organist i hhv. Vrå Kirke og Em kirke i 40 år. Det er næppe sket før i sognets historie, og det bliver søndag d. 2. december fejret i Sognegården.

Det var egentlig lidt tilfældigt, at Anna Brohus blev organist. Hun havde spillet klaver fra hun var helt lille, og også fået undervisning hos Dagny på Møllevej.

Som 12 – 13 årig begyndte hun at spille klaver til sammenkomsterne i Missionshuset, og da hun er 16 år spørger pastor Thyssen en dag Anna, om hun ikke vil spille i kirken, fordi Ragna er blevet syg. Nu er der meget forskel på at spille klaver og orgel, men Anna sprang ud i det. Det var sådan det begyndte, og efterfølgende har Anna taget organistuddannelsen på Kirkemusikhøjskolen.

At være organist i Em kirke er ikke et fuldtidsarbejde, så hun underviser ved siden af i musikskolen, AOF og FOF – og seniorer på Højskolen.

Det er rart, når ens hobby er ens arbejde, siger Anna, der direkte adspurgt om de lidt mærkelige arbejdstider siger, at hun nærmest synes det er lidt underligt, hvis der ikke er noget om søndagen. Jeg er rigtig glad for mit arbejde – det er simpelt hen et ønskejob.

Det samme siger Marie Louise. Hendes far var præst og hendes mor organist. Hun var tit med i kirke, og det med orglet syntes hun var sjovt og spændende.

Hun har spillet klaver fra hun var 5 – og jobmæssigt ville hun gerne noget med orgel, handicappede børn, latin og musik. Derfor endte hun på seminariet, fik en lærereksamen og en præliminær organistuddannelse.

Hun nåede aldrig ud og arbejde i folkeskolen, for hun blev ansat som organist ved Vrå Kirke, hvor hun spillede første gang den 1. søndag i advent 1978.

Det er rart, når ens hobby er ens arbejde, og de lidt specielle arbejdstider er jeg vant til hjemme fra, siger Marie Louise, der mindes indvielsen af Vrå kirkes nye orgel i 1988 som en meget stor oplevelse.

Et organistjob i Vrå Kirke er heller ikke et fuldtidsjob, så Marie Louise har i alle årene undervist i Musikskolen i Brønderslev – og oven i også pige – og voksen kor i Vrå.

- Jeg har ingen aktuelle planer om at holde op, siger hun – hverken i kirken, hvor hun er glad for arbejdet – og samarbejdet med de øvrige ansatte – eller i Musikskolen. Jeg bliver ved, så længe det altid er de sødeste børn, der komme ind til mig…

LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...