Forhåbentligt var der tale om århundredets storm, der dukkede op her midt i højsæsonen.

Onsdag oprandt dog med sol og kun lidt blæst, og 26 børn havde valgt at deltage i dagens sandkonkurrence på stranden i Løkken. De lavede i alt 15 sandfigurer. Dagens dommerpar var Inge Lis Jensen og Kirsten Olsen.

Alt hvad man kan finde på stranden kan bruges til at pynte figurerne med. Lige nu er der masser af små blå brandmænd skyllet op, så de indgik i nogle figurer.

Den blå brandmand er forholdsvis sjælden ved de danske kyster, skriver Wikipedia. Der er to grunde til, at der er rigtig mange brandmænd ved de vestjyske strande lige for tiden. Først og fremmest skyldes det, at der har været fralandsvind, som gør, at det øverste vandlag er blevet skubbet fra land, og derfor kommer der vand fra dybere og koldere områder ind til kysten

Da det er naturforhold, der afgør, hvor og hvor mange blå brandmænd der er i havene, kan man ikke gøre noget for at undgå de små organismer på kysterne. Man kan blot vente på, at vindretningen skifter og brandmændene flyder fra land igen.

Sandværker

Laura på 13, Josefine på 6 og Carl på 11 år fra Nr. Sundby samt Villiam på 8 og Lauritz på 11 år havde lavet en flot søstjerne pyntet med sten i forskellige farver.

Mathilde på 8 Aalborg og Martin på 10 år fra Risskov havde lavet en skildpadde med muslingemønster på skjoldet. Den havde fanget en blå brandmand .

Arlo på 7 år fra Vanløse havde lavet et mønster i sandet med sin cykel.

Valter på 8 år fra København havde lavet en fisk i midten af en stor strålende sol.

Gustav på 8 år fra København og Johanne på 9 år fra Hellerup havde lavet en skildpadde med et skjold af blå brandmænd og en krokodille.

Thilde på 10 år og Birk på 8 fra Vejgaard havde lavet en borg, som var en flot turistattraktion, så der var også en parkeringsplads til.

Noah på 5 og Matheo på 3 år fra Aalborg havde lavet en kæmpe haj og en fisk som var bange for hajen.

Laurits på 6 år fra Århus havde lavet en gummistøvle i sandet markeret med muslingeskaller.

Cecilie på 9 år fra Århus havde lavet en fin blæksprutte.

Ludvig på 11 år og Karla på 9 år fra Horsens og Lilje på 11 år fra Nr. Snede havde lavet en strandborg med egen køkkenhave med tagetesblomster og blå brandmænd.

Carlo på 7 og Sara på 2 år havde lavet en fin søstjerne som lige undgik at blive mast af den kranbil som skulle rette badehuse op efter stormen.

Mathilde på 10 fra Hadsten havde lavet en vulkan med lava strømmende ned ad siderne og en ø ved siden af.

Clara på 9 år fra Hadsten elsker spillet Roblox som er en online virtuel legeplads, så hun havde lavet en figur fra spillet.

Julian på 9 år fra København havde lavet en stor farlig spækhugger pyntet med masser af muslingeskaller.

Marius på 13 år fra København havde lavet en ottearmet baby blæksprutte som dog ikke var så lille.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...