2019 bliver et rekordår rekord år for Vestkystmægleren på grund af de gunstige forhold, som køberne har

LØKKEN: - Vores efterårssalg har simpelthen været helt forrygende, siger Monrad, indehaver af Vestkystmægleren i Løkken, hvor man lige nu lægger sidste hånd på efterårsferiens syv købsaftaler.

Monrad fortæller videre, at salget i 2019 bliver igen et rekord år for Vestkystmægleren pga. de gunstige forhold som køberne har.

- Historisk lav rente på fastforrentet lån samt negativ rente på F1 lånet. Endvidere er belåningsgraden på fritidshuse gået fra 60% til 75% og yderligere er fradraget på lejeindtægten ændret fra kr. 20.700,- til kr. 40.900,- (skattefrit fradrag ) ved 40% reglen.

Et hurtigt regnestykke i hovedet – lejeindtægt på kr. 60.000,- ved 40% reglen skal der kun ca. betales kr. 5.000,- til SKAT og herved har ejer ca. kr. 55.000,- til husets drift.

En smilende Monrad fortæller videre:

- Med alle de gunstige tilbud en køber dermed her – så har SKAT dog et krav. Du skal som ejer, bruge huset privat. Er det ikke et herligt krav, at du, som investerer i et fritidshus bliver pålagt at hygge dig sammen med din familie helt skattefrit.

- Der er kommet stor fokus på klimadebatten, og derfor ser vi stigende efterspørgsel på energi-optimerede villaer og fritidshuse.

Lejerne er blevet energibeviste og fravælger energislugerne, men tilvælger grøn energi. Gevinsten for en ejer/sælger der har energi-optimeret er, at afregningen til SKAT ved 40% reglen er blevet væsentligt reduceret. Det er fordi energiindtægten fra lejerne beskattes sammen med lejeindtægten ved 40% reglen, og herved bliver salg af strøm til en lejer en stor omkostning for en udlejer/sælger.

Men ved at energi-optimere med især solceller kan en ejer/sælger producere el til en langt lavere kostpris eller driftspris og herved generere større overskud på bundlinjen.

- Netop derfor kommer vore sælgere godt videre, med god rådgivning og et efterårssalg som først stopper den 24. december, og vi skal huske, at forårssalget allerede starter i januar og ikke til påske, slutter Peter Monrad.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...