Henrik Ussing Lynge bliver 60 år på lørdag

LØKKEN: Henrik Ussing Lynge, projektchef, landinspektør, Harald Fischersvej 15, Løkken, fylder 60 år lørdag den 27. oktober.

Henrik Ussing Lynge blev født i Gerå Skole og uvist af hvilken årsag straks indpakket i Vendsyssel Tidende. Henrik har i kraft af sine mange gøremål ofte været i avisen efterfølgende og så nu igen. Henrik kom med familien til Løkken som fem-årig og har siden boet i byen. Efter skolegang på Løkken Centralskole og derefter student fra Brønderslev Gymnasiun, tog Henrik et par sabbatår, hvor han prøvede forskellige typer arbejde, inden han gik i gang igen. Først med ingeniørstudiet, men hurtigt fandt han ud af, at hans rette hylde var landinspektørstudiet. Henrik fik i 1983 eksamen med et flot 13-tal fra Aalborg Universitet, og efter et par års ansættelse i Frederikshavn, kom han til COWI i Aalborg, hvor han stadig arbejder.

Landinspektørjobbet har budt på mange spændende opgaver og flere gange ført ham ud i den store verden. Allerede i studietiden var Henrik Ussing på opmålingsarbejde i Grønland, og siden arbejdede han i godt tre år på Storebæltsbroens vestbro, hvor han bl.a skulle overvåge placeringen af brofagene og sørge for at fagene fra øst og vest ramte hinanden. Han har siden været på opgaver i Litauen, Vietnam, Panama og De Arabiske Emirater. I de senere år en del i Bosnien og Indien, men det er især Afrika, der har været den store arbejdsplads med opgaver i Senegal, Burkina Faso, Etiopien, Uganda, Zimbabwe, Namibia, Nigeria, Togo, Benin og Ghana. Den første afrikanske opgave var i Ghana, og den gav en dramatisk oplevelse. Sammen med broderen, Jørgen ville han besøge den gamle danske fæstning, Christiansborg, der også er præsidentbolig. Men da de kom for tæt på bygningen, blev de arresteret og mistænkt for at være spioner. Det gav nogle uvisse dage i et mørkt og skummelt fængsel, før fejltagelsen blev opdaget.

I de forløbne år er COWIs landinspektørafdeling udvidet betydeligt, og Henrik har de sidste mange år været projektchef for en af grupperne. Faget har været i en rivende udvikling - fra "målepind til "terrestrisk laserscanning" og mange flere nye systemer. Men som Henrik siger: "så holder det mig i gang".

Blandt venner og i familien går Henrik under betegnelsen "den tekniske bror" - og der er ikke den ting, Henrik i den retning ikke kan - og helst uden manual. I nogle år var en del af familien af den overbevisning at Henrik selv havde bygget Storebæltsbroen og gravet Panamakanalen.

Henrik har meget bevidst valgt at blive boende i barndomsbyen Løkken og dagligt pendle til og fra Aalborg, for som han selv siger "Løkken rummer alt det, jeg holder af, byen har sjæl og en klar identitet, der passer til min. Løkken har det hele, min perfekte base."

Henrik Ussing har også deltaget i Løkkens foreningsliv. Han var for mange år siden med til at starte en volleyboldklub, og har siddet i bestyrelsen for Løkken Museumsforening. Han har været aktiv i Løkken Kanonlaug, hvilket har kostet ham et knust ben, da han blev skudt ned af en løbsk kanon for en del år siden. Han er kasserer i Løkken Modelbyggerlaug. Henrik har ydet et kæmpestort stykke arbejde i skolebestyrelsen som formand og er en slags "bagmand" i etableringen af Byens legeplads. I skrivende stund er Henrik med i bestyrelsen for "Fiskeri-LAG nord. Henrik har både hjerte og hjerne med i det han laver, derfor er der altid et særligt engagement og smittende drive i det han kaster sig over.

Tro det eller ej, så er der faktisk også en smule fritid tilbage i Henriks flittige liv.

Den bruger han gerne sammen med sine voksne børn Isabella og Mikkel, familien, i vinkælderen med venner, på ryggen af sin "kværn" sammen med motorcykelbanden "MC Surveyers" - tohjulede landinspektører og i sin grønne Triumph TR 6 sportsvogn.

Henrik er en meget hjælpsom og omhyggelig person, der gerne deltager i selskabelighed og også gerne fortæller om sine mange oplevelser fra nær og fjern, og i lystigt selskab gerne på mange forskellige sprog.

Skal man vælge et enkelt ord der beskriver Henrik er det vel, at han er en rigtig guttermand!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...