Erhvervschef Bo Geertsen opfordrer virksomhedene til at bakke op om den lokale detailhandel

HJØRRING: Erhvervschef Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter, opfordrer i et nyhedsbrev til at række en hånd ud til butikkerne. Han skriver:

Mange er hårdt ramt i denne tid. Restauranterne, overnatningsstederne, servicevirksomheder, turismen, kulturlivet og mange flere – og ikke mindst detailhandlen.

Et levende og bredt handelsmiljø i byerne i vores kommune er helt afgørende for, at virksomhederne kan fastholde og tiltrække medarbejdere, og for at vi er en god kommune at bo i og at gæste for vores turister.

Derfor har det også stor betydning, at virksomhederne bakker op om den lokale detailhandel under denne krise, der er en alvorlig trussel mod den lokale detailhandel.

Event- og aktivitetschef Rikke Ejsenhardt, Hjørring Handel, udtrykker det således:

”Der er ingen tvivl om, at detailhandlen har brug for al den hjælp, vi kan få. Det har aldrig været mere vigtigt at handle lokalt. Jeg kan kun opfordre til, at hvis man har mulighed for at handle, så gør det. Både privat og som firma”.

Også i Hirtshals er man hårdt ramt, og her ikke kun af den direkte påvirkning af corona-krisen, som jo holder alle os borgere inden døre. Strømmen af nordmænd og øvrige turister er også som en direkte konsekvens af færre færgeafgange blevet markant mindre, hvilket forstærker krisen for detailhandlen. Handelschef Per Martensen og øvrig bestyrelse kæmper derfor en hård kamp for at hjælpe forretningerne.

Der er mange måder virksomhederne kan støtte den lokale detailhandel og byerhvervene på.

Opfordringen fra min side lyder:

Køb flere gavekort, overrask familie, venner og medarbejdere med en buket blomster eller et påskeæg (måske leveret af butikken eller den lokale handelsstand?), forudbestil klipninger resten af året o.s.v.

Der er stadig mange butikker, der har helt eller delvist åbent. Men desuden er butikkerne til stede på mail, Facebook eller telefon, så på den måde kan der nemt handles alligevel.

Så uanset hvor i vores kommune, du har virksomhed, eller bor, og i øvrigt har rigeligt at se til med krisehåndteringen i egen virksomhed, så tænk også på, at der er noget, du kan gøre, som kan medvirke til at støtte detailhandlen og andre trængte erhverv i dit nærområde.

Når vi kommer på den anden side, vil det være til vores alles fordel.

Og husk, du er altid velkommen til at kontakte os i Hjørring ErhvervsCenter, hvis du har behov for sparring omkring hjælpepakker med mere. Vores konsulent Lars Gaden Jensen har især fingeren på pulsen i forhold til detailhandlens udfordringer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...