LØKKEN: Jens Bangs Sti i Løkken er brostensbelagt, og det er en gammel sti som forbinder Torvet med Møstingsvej.

Her er der en gammel cementmur som ønskes genopført/genoprettet og udsmykkes med kunst. Byens borgere vil have mulighed for at bidrage igennem en artisttalk. Murudsmykningen tænkes udført, som en del af den forestående kunstfestival, som afholdes i Løkken 19. - 21. april 2019.

En kunstgruppe under Kulturhus Løkken søger derfor Realdania om fondsmidler til udsmykning af muren. ”Underværker” er Realdanias kampagne, der hjælper ildsjæle med at gøre projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed. Realdania her også bidraget til udviklingen af Løkken Moleleje.

- Vægudsmykningen kan tage udgangspunkt i Løkkens lokalhistorie eller det hverdagsliv der præger byen og evt. visioner for fremtiden. Dette kunne blive et nyt samlingssted - et sightseeing sted- en hemmelig eller meget kendt stor oplevelse af en renoveret eller nyopført mur med kunst, og være med til at profilere Løkken som kunstby ved Vesterhavet, fastslår formanden for Kulturhus Løkken Jonna Liv Jensen.

Nordjyske Bank er ejer af muren, og stiller den til rådighed for kunst som stiles mod et lokalt fokus. Banken vedstår vedligehold fremover.

Projektet omfatter en renovering og eller genoprettelse af murværk og klargøring til bemaling af kunstværk.

Kunstner Lise Vestergaard vil med gruppen Løkken Hele Året og Kulturhus Løkken udarbejde nogle ideoplæg som der tages udgangspunkt i, når det præsenteres på Løkken Kunstfestival i påske 2019.

Organisering af projektet involverer frivillige, kunstneren og gruppen bag Løkken Kunstfestival. Det påbegyndes sidst i januar eller først i februar. Interesserede frivillige er velkomne

Kunstneren Lise Vestergaard udtaler:

- Jeg vil med glæde og stolthed være med til at sætte mit præg og repræsentere min hjemstavn, som jeg har så mange gode minder fra. Fra barnsben med leg og badning ved stranden, ungdomsår i byen til fest, og sommerferiejob i flere tøjbutikker og ikke mindst på Restaurant Søborg som væggen - pudsigt nok - sigter mod fra den ene side.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...