Vendsyssel Kunstmuseum har lidt af hvert på tapetet - og er begyndt at åbne tidligere

HJØRRING: Dagene bliver kortere, men museumsbesøget længere. Fra den 9. september er Vendsyssel Kunstmuseum allerede begyndt at åbne kl. 11. Fremover er museets åbningstider tirsdag - søndag fra kl. 11 - 16 - og henover efteråret kommer der til at ske lidt af hvert på museet.

Søndag 16. september inviteres hele familien med på en familieomvisning i efterårets store sanseudstilling, Alkymistens Laboratorium. Her kan deltagerne gennem leg, dialog og kreative opgaver gå på opdagelse i værker skabt af billedkunstner Cecilia Westerberg. Udstillingen består af fire laboratorier, hvor både børn og voksne opfordres til at udforske, opdage og til selv at skabe.

I anledning af Vendsyssel Teaters opsætning Det tabte land, et musikalsk drømmespil om maleren Poul Anker Bech, kan man to lørdage i september, den 22. og 29., komme helt tæt på Poul Anker Bechs maleriske univers, når museets kunsthistorikere omviser i den aktuelle særophængning af museets Poul Anker Bech-værker.

I oktober er der masser af alkymi og magi i luften. Henover efterårsferien i uge 42 er der skyggespilsworkshop og lommelygteomvisninger, og allehelgensaften kommer Dannie Druehyld, Danmarks eneste heks, på besøg. Udover at fortælle om urter og magi brygger hun også en helt særlig drik til aftenens deltagere.

Den 23. oktober kan man høre historien bag mange af de skulpturer, som findes rundt om i Hjørring Kommune, når Troels Bidstrup Hansen, formand for Hjørring Kommunes Kunstudvalg og Vendsyssel Kunstmuseum, fortæller om sit lange virke for kunsten.

Den 31. oktober er der i anledning af Spil Dansk Ugen morgensang på museet kl. 10, og de musikalske indslag fortsætter ind i november. Den 18. november leverer Mogens Dalsgaard musikhistorier og den 27. november inviterer museet indenfor til den traditionsrige Julekoncert med korene Arion, Pi´rne og Sysselkoret.

"Modsætninger mødes" er temaet for den ny præsentation af samlingen, og torsdag den 15. november kan man høre om tankerne bag ophængningen.

Efteråret byder også på en udstilling med keramiker Gregory Miller, og den 28. november fortæller han om værkernes tilblivelse under titlen Japansk Kunstnerdialog.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...