FBL-Hjørring genoptager en tradition med at plante ærestræer for personer, der har gjort en særlig indsats inden for bygnings- eller landskabskulturen.

Og der startes op med manér, idet der i år plantes to træer.

Først plantes der tirsdag 20. oktober klokken 14 et træ ved Emmersbæk Kirke for Johannes Skov, tidligere kommunegartner i den forhenværende Hirtshals Kommune.

Gennem sit 25-årige virke fik han mod mange odds skabt adskillige grønne områder, som man i dag kan glædes ved.

Ugen efter, tirsdag 27. oktober klokken 14, plantes et træ på Nørre Torv i Hjørring for Else Christensen, tidligere indehaver af NC Bolighus i Jernbanegade, som i 15 år var med i FBL-Hjørrings bestyrelse, mange af årene som formand.

Hun leverede de år en engageret indsats for bygningsarven til gavn og glæde for byen.

Træerne plantes ”for at hædre personer, foreninger, institutioner eller virksomheder, der har gjort en særlig indsats af bygnings- eller landskabskulturel karakter eller virket for godt bymiljø i bredere forstand”, som der står i retningslinjerne.

Det er meningen, at der skal plantes ærestræ hvert andet år, og tanken er, at ærestræerne skal være til glæde både for dem, der påskønnes for deres indsats,

og for alle andre, som får fornøjelsen af et smukkere og mere indbydende bymiljø.

Traditionen opstod i årene 1976-94, hvor nitten personer blev hædret med plantning af et træ. Efter den følgende lange årrække uden plantninger var flere af disse træers placering usikker for foreningens bestyrelse.

Det er der nu rådet bod på; men af de nitten træer eksisterer de tre desværre ikke længere, og et enkelt, som blev sat i en større plantning, kan ikke lokaliseres.

Der er offentlig adgang til årets to plantningsbegivenheder, der har en varighed på ½-1 time.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...