RAKKEBY: I år er det 70 år siden, at Rakkeby Friluftsteater begyndte at opføre forestillinger i den nedlagte Sandgrav lige uden for Rakkeby.

Sandgraven hørte oprindeligt til Østergaard, der var ejet af Astrid og Jens Baggesen. Sandgraven leverede sand til vedligehold af kommunens veje, men også private kunne hente sand mod betaling.

Sidst i fyrrerne fik nogle mennesker den idé, at den tønde land, der var blevet lagt øde ved sandgravningen, kunne laves om til et lille anlæg – en festplads.

Der blev planeret og drænet, kørt muldjord og beplantet, bygget scene og sat et lille hegn omkring. Da det hele var færdigt, blev det foræret til kommunen.

Teaterforestillingerne, der så småt var startet op i Østergaards have, flyttede herefter ned i anlægget. Det er så 70 år siden i år. Det har været en fast tradition, at sandgravsspillet har premiere Skt. Hans aften, men i dette jubilæumsår bliver der tyvstartet allerede lørdag den 22. juni kl. 14. Søndag den 23. juni er der også forestilling om eftermiddagen kl. 14 og igen om aftenen kl. 19 med efterfølgende Skt. Hans bål og båltale.

Derefter følger der tre forestillinger yderligere.

Jubilæumsforestillingen er det kendte og populære syngestykke: ”Dyrene i Hakkebakkeskoven”, skrevet i 1953 med tekst og musik af Thorbjørn Egner. For instruktionen står Inge Stendys, der også holder båltalen Skt. Hans aften, mens musikken ledes af Marie Louise Clemmensen. HJ

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...