Møde for Vejby, Sejlstrup, Jelstrup, Harritslev og Rakkeby sogne

HUNDELEV: De fem sogne - Vejby, Sejlstrup, Jelstrup, Harritslev og Rakkeby - som pastoratet består af, er der ifølge Danmarks Statistik mere end 90 procent, der er medlemmer af Folkekirken.

Det må vi kunne bruge til noget, mener formanden for Sejlstrup menighedsråd Hanne D. Kjeldsen. Hun mener, at menighederne skal inddrages i det arbejde, de fem menighedsråd laver.

- Som menighedsråd er vi forpligtede til at give folkekirken gode vilkår i sognene, så kirkelivet trives.

Derfor arrangerer menighedsrådene et stormøde i Kultur- og Idrætscenteret for Hundelev og Omegn den 22. maj, hvor rådene gerne vil tage temperaturen på kirkelivet.

- Derfor skal vi lytte til hinanden og tale sammen, mener Hanne Kjeldsen.

Pastoratet er lige nu uden en præst, og menighedsrådene har nu i nogle måneder arbejdet med, at præsentere sognene så godt som muligt, så en ny præst kunne få lyst til at søge stillingen.

- Men hvem er vi? Hvor skal vi hen? Hvad efterspørger menigheden lige nu i forhold til det lokale kirkeliv? Det vil rådene gerne høre lidt om.

Til at besvare spørgsmål kommer Biskop Henning Toft Bro og Provst Thomas Reinholdt Rasmussen.

Selv om der er udskrevet folketingsvalg, har en kendt landspolitiker og medlem af folketingets kirkeudvalg givet tilsagn om at komme og deltage i debatten.

Hanne Kjeldsen fortæller videre, at sognene lige nu står ved et vendepunkt, fordi vi med spænding ser frem til samarbejdet med en ny præst. Derfor vil vi gerne give os alle mulighed for at puste nyt liv i kludene. Dels af hensyn til os selv og sognenes overlevelse dels af hensyn til den nye præst, som er den anden side af samarbejdet.

Folkekirken er - ud over beboerforeningerne - den sidste kulturelle lim herude i de små landsogne. Her i pastoratet har vi én brugs og én skole tilbage – men vi har faktisk 5 kirker!

Hanne Kjeldsen kan kun opfordre til at møde frem i Hundelev den 22. maj kl. 19.00 og komme med indspark til kirkelivet. Til gengæld kvitterer menighedsrådene med kaffe og en bid brød.HJ

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...