LØKKEN: - Bogen er først og fremmest en Løkkenbog, en kirkehistorie og en bog om vækkelse. Morris Johnson og den store vækkelse fik betydning for flere kirkesamfund, sagde forfatter og historiker Simon Jacobsen, blandt andet i sin tale, da hans nyeste bog "Den store vækkelse" blev introduceret i lærerværelset på Løkken skole.

Tidligere formand for Løkken Museum Inge Nørgaard bød velkommen til de over 100 spændte deltagere, som var mødt frem til udgivelsen. Blandt andet også for at sikre sig et spritnyt eksemplar af bogen.

- Bogen er ikke Guds Menigheds historie, den må I vente med til Løkken - Furrebys kirkehistorie lanceres om nogle år, sagde forfatteren og afslørede dermed, at han allerede planlægger sin næste bog til at udkomme i 2025.

- Faktisk var det min svigersøn der gav min inspiration til at skrive bogen. Han talte på et fælleskirkeligt møde i Sct. Catharinæ i Hjørring om en vækkelse i Løkken, hvor 1.000 mennesker var blevet omvendt. Jeg tænkte ved mig selv, Andreas, jeg blev båret til Løkken i 1947 og har været der on/of siden da. Det har jeg ikke hørt om, så det gav stødet til jeg gik i gang med at undersøge denne store vækkelse.

- Nu er bogen her - og jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag, lød det glad fra forfatteren.

Han rettede en stor tak til alle, der har bidraget til virkeliggørelsen af dette store bogprojekt som desuden er illustreret med over 200 historiske billeder.

- Tak til alle der har købt bogen i forsalg, I har bidraget til at få bogen finansieret sammen med Kjemsfonden, Fonden Hebron, Familien E. R. Ps Fond, Nordjyske Bank og Brdr. Sand Løkken.

Desuden takkede forfatteren en lang række personer, som på forskellig vis har bistået med råd og dåd. Herunder især Helle Bæk og Søren Jensen fra Løkken Lokalhistoriske Arkiv

Stefan Karlborg, formand for Løkken.dk, som repræsenterer erhverv, handel og turisme i Løkken, havde også ordet. Han takkede på Løkkens vegne for bogen.

- En undersøgt og dokumenteret historie er noget man bliver klogere af, sagde han blandt andet.

Flere andre gav "Den store vækkelse" nogle ord med på vejen. Det var tidligere og sidste præst i kirkesamfundet Guds Menighed i Danmark Kent Nørholm, i dag lærer i Aarhus og medlem af Missionsforbundet. Missionær og tidligere præst i Pinsekirken Sven-Axel Conrad. Han har sammen med sin hustru base i USA, Tanzania og Danmark, og taler om forsoning i kirker overalt i verden. Cand.theol. og frikirkepræst Johs Hansen, tidligere landsleder for Apostolsk Kirke og vokset op i Løkken.

Talerne gav udtryk for, at "Den store vækkelse" beskriver en vækkelse, som forandrede mange menneskers liv, og som satte aftryk på et helt samfund. Det blev desuden antaget, at bogen kunne give inspiration til en ny vækkelse: - Mon ikke en vækkelse kan ske igen i Danmark. Der er ved at opstå en længsel efter åndelige værdier, blev det blandt andet bemærket.

Efter præsentationen var der hyggeligt samvær over kaffe/te og kransekage sponsoreret af SuperBrugsen samt forfatterens hustrus lækre hjemmebagte makronmuffins.

Bogen ude hos boghandlere i Hjørring, Åbybro og Thisted og ca. 20 andre salgssteder. I Løkken kan den købes på Turistkontoret, hos Meny, Havs og på biblioteket.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...