10. gang med aftengudstjeneste og deltagelse af Hjørring Marineforening, medlemmer af Hjemmeværnet, Garderforeningen, De Danske Forsvarsbrødre og Veteranforeningen

VREJLEV: Den 11. Flagdag for Danmarks udsendte torsdag den 5. september blev fejret over hele landet ved forskellige arrangementer. Også i Vrejlev Kirke blev dagen markeret.

Her var der for 10. gang aftengudstjeneste med deltagelse af Hjørring Marineforening, medlemmer af Hjemmeværnet, Garderforeningen, De Danske Forsvarsbrødre og Veteranforeningen. Ved gudstjenesten blev de tusindvis af udsendte hædret for den indsats, de har ydet i verdens brændpunkter. Alle har de været med til at gøre en forskel for en bedre og fredeligere verden at leve i. Og mange har betalt den højeste pris. De kom aldrig hjem.

Uden for kirken havde de forskellige foreninger taget opstilling med deres faner, og sognepræst Kirstine Rosa Rebecca Rafn bød gæsterne velkommen til en højtidelig gudstjeneste for Danmarks udsendte.

Fanerne blev båret ind i kirken til Prins Jørgens March, og efter velkomst, introduktion og hilsen sang menigheden ”I Danmark er jeg født”. Sognepræst Kirstine Rosa Rebecca Rafn læste gribende beretninger om en soldat, der var udsendt til Irak som førstehjælper og træner for de irakiske styrker. Noget der startede fredeligt, men med tiden udviklede sig voldsomt.

Mellem læsningerne sang kirkesanger Rune Møller Nielsen akkompagneret af organist Lene Rom Frederiksen. Den højtidelige gudstjeneste blev afsluttet med ”Altid frejdig, når du går”, Fadervor, Velsignelse og udgangsbøn, hvorefter fanerne blev båret ud.

Efter gudstjenesten bød Menighedsrådet på en lille forfriskning og hyggeligt samvær i kirken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...