HJØRRING: Bedre Psykiatri sætter fokus på unge menneskers psykiske sårbarhed.

- Vi har mulighed for at give 2 tilbud til såvel de unge mennesker som pårørende og alle interesserede, idet vi har inviteret Henrik Rindom og Sanne Vahlun til Hjørring, oplyser Ellen-Margrethe Pagter, formand for Bedre Psykiatri, Lokalafdeling Hjørring.

Psykiater og overlæge Henrik Rindom vil den 9. januar tale med eleverne på Produktionsskolen om eftermiddagen og om aftenen holde foredrag i Salen i Metropol kl. 18.30. Indholdet vil handle om årsager til, at alt for mange unge mennesker i dag har et misbrug, hvordan det virker og hvile konsekvenser det kan have, når man i så ung en alder gør såvel fysisk som psykisk skade på sin krop. Der er gratis adgang for alle.

Den 22. og 23. januar har lokalafdelingen inviteret coach og konfliktmægter, Sanne Vahlun, som vil videregive sin store viden og erfaring med overskriften ” Konflikthåndtering med ADHD og Autisme”. Den 22. sker det i Salen i Metropol kl. 18.30, hvor alle interesserede er velkomne, mens vi den 23. januar kl. 14 – 19 tilbyder alle interesserede et kursusforløb med samme overskrift. Begge dage er det gratis at deltage, men tilmelding er dog nødvendig til kurset. ellen.margrethe.pagter@skolekom.dk

- Vor lokalforening i Hjørring under Bedre Psykiatri har nu gennem næsten 2 år arbejdet for at skabe åbenhed, viden og indsigt i det at være et ungt menneske med psykisk sårbarhed og at være de pårørende, der ønsker at støtte op i forhold til den hverdag, hvor de psykiske problemer fylder så meget, fortæller hun.

Dette er sket ved besøg på ungdomsuddannelser samt foredrag for alle interesserede.

- I begyndelsen af det nye år vil der ligeledes blive sendt tilbud til alle kommunens folkeskoler med afgangsklasser samt ungdomsuddannelserne. I dette tilbud, der er omkostningsfrit, kan man vælge mellem at få besøg af et eller 2 unge mennesker, der som ambassadører for En Af Os kampagnen fortæller om det at få en hverdag til at fungere på trods af at leve med en psykiatrisk diagnose.

Det andet valg er frivillige fra PsykOBS. Medlemmerne i PsykOBS består primært af studerende fra blandt andet: medicin, folkesundhedsvidenskab og psykologi, som har sammensat materiale til ca. 1,5-2 timers undervisning, som kan skræddersyes alt efter behov fra skolens side og klassens eventuelle tema. Overskriften for deres arbejde er” Sammen fjerner vi tavshed og tabu om psykiske lidelser.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...