VRÅ: Der bliver gjort et arbejde med at få genstartet en lokal indsamling i Vrå til Folkekirkens Nødhjælp, når der søndag den 10. marts er den årlige landsindsamling til mennesker i nød i en eller anden del af kloden.

- Indsamlingen i Vrå blev lagt død sidste år, og nu har jeg meget brug for tilmeldinger fra folk i byen, som vil bruge to-tre timer på at gå rundt i et bestemt område med indsamlingsbøsser, udtaler Trine Pedersen, som har påtaget sig opgaven med at lede den lokale indsamling i Vrå.

Interesserede kan allerede i dag tilmelde sig via nettet på hjemmesiden for Folkekirkens Nødhjælp - Indsamling.

På indsamlingsdagen den 10. marts er sognegården i Vrå åbent fra kl. 10.00, hvor indsamlere kan hente bøtter og bagefter aflevere dem.

Sognegården er åben indtil kl. 16.00.

De indsamlede midler går til mennesker, som er hårdest ramt af klimaforandringer.

- I verdens fattigste lande mangler man alt det, der beskytter os danskere mod klimarelaterede katastrofer. Men med klimatilpasning kan vi klæde verden på til et klima i forandring, skriver Folkekirkens Nødhjælp på organisationens hjemmeside.

Det kan være diger, dæmninger og opsamlingssøer, der kan forhindre oversvømmelser. Det kan være broer og solide bygninger, der ikke dratter sammen ved jordskred.

Men det kan også handle om at hjælpe en sulten småbonde med at dyrke quinoa, som er fyldt med protein og bedre til at modstå tørke end andre afgrøder.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i verdens fattigste lande, hvor klimaforandringerne slår meget hårdere, end de gør i Danmark.

En person fra Etiopien udleder langt mindre CO2 end den gennemsnitlige dansker. Men det er alligevel etiopieren, der betaler regningen i form af oversvømmelser, tørke og andre naturkatastrofer.

- Det synes vi er uretfærdigt. Og derfor vil vi sammen med tusindvis af danskere samle ind til klimaløsninger den 10. marts, lyder det fra Folkekirkens Nødhjælp.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...