Frieser Nords Showgruppe åbner Løkken Molefestival sammen med harmoniorkester

De fantastiske frieserheste og ryttere fra Frieser Nord åbner Løkken Molefestival 2019. De får følgeskab af Brønderslev Harmoniorkester. Der startes på Torvet i Løkken lørdag den 14. sep. kl. 10:00.

Her bliver der mulighed for at nyde synet og lyden af orkester samt hestehove gennem Løkkens gader, når der marcheres ned til festteltet ved Fiskernes Hus på Sdr. Strandvej.

Frieser Nords Showgruppe består kun af heste registreret i Den Kongelige Frieser Heste Stambog, oplyser gruppens hjemmeside.

Frieser Nord er Danmarks største lokalforening og dækker hele Nordjylland.

Bruttotruppen 2019 består af 16 ekvipager og stiller typisk med 8-12 heste pr. show.

Frieserhesten er en af de ældste hesteracer i verden og stammer fortrinsvis fra de nordlige provinser af Nederlandene (Friesland) tilbage fra det 16. og 17. årh.

Historisk er racen brugt til ridekunstens høje skole, og var representeret på berømte stutterier - ja, selv i det danske Frederiksborg stutteri og det biskoppelige stutteri ved Salzburg.

Stambogen blev oprettet i 1879 i Friesland, hvor den fortsat har sit hovedsæde i Drachten, men i det 19. årh. gik avlen i forfald. Frieserne blev herefter primært brugt som køreheste, og udmærkede sig ved travløb, som på dette tidspunkt var på mode i Nederlandene.

Der bliver i dag avlet frieserheste mange steder i Verden, men avlen er stadig koncentreret i det nordhollandske Friesland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...