LØKKEN: Med sammenslutningen af Løkkens tidligere handelsstandsforening, markedsføringsgruppe og turistforening er der sket en stor forenkling af foreningsstrukturen i Løkken.

Det medfører dog også, at der er langt færre bestyrelsesmedlemmer til at varetage de praktiske opgaver. Derfor er brug for et frivilligkorps, der kan trækkes på, når Løkken.dk skal afvikle de arrangementer som der er tradition for at lave hen over året.

Løkken.dk har i den forbindelse afholdt Åbent Hus på Løkken Turistbureau, hvor der var lejlighed til at høre om, hvordan man som frivillig kan bidrage, og hvad man ligeledes som frivillig får ud af at være med en del af et fællesskab.

Formanden for Erhvervsforeningen Destination Blokhus Berit Bøjstrup deltog i mødet for at fortælle om Team Frivillig Blokhus, som består af 40 aktive frivillige som gør et stort og flot stykke arbejde i byen og for byen.

Ifølge Berit Bøjstrup er der tale om at blive del af et naturligt fællesskab, hvor man møder opgaver og mennesker med helt andre erfaringer og oplevelser. Korpset tilfører også ofte nye og spændende dimensioner i opgaveløsningerne, da de også kan involvere sig i planlægningen, hvis de ønsker det.

- Desuden bærer de frivillige rundt på en fantastisk erfaring og viden om området og er venlige og hjælpsomme, så de er en kæmpe værdi for området, tilføjer Berit Bøjstrup.

Formanden for Løkken.dk Stefan Karlborg er tilfreds med mødet, som han betegner som en succes.

- Flere har allerede meldt sig, og nu arbejder vi hen i mod en base af frivillige. Her ved opstarten er Martin Svendsen fra VestEvent tovholder for projektet. Vi håber at skabe en selvkørende gruppe efter Blokhus modellen. Det skal gerne blive en sammentømret gruppe som vil være til rådighed for alle foreningerne, og træder til når der er behov for det, forklarer han.

Det frivillige arbejde har mange facetter. Der er opgaver som at sætte plakater op, pynte byen, dele brochurer ud, men også hjælp til arrangementer som Molefestival, Sandkonkurrencen, Summer by Night, Piratdage og Jul i den gamle badeby, hvor der er behov for hjælp til telte og pavilloner og afhentning og levering af ting. Enhver hjælp er betydelig, også selvom man kun lige har fem minutter.

- Vi forventer, at flere melder sig til. Der er allerede mulighed for at booke sig til de enkelte arrangementer. På turistkontoret er der udarbejdet et årshjul med overblik over de arrangementer, som er planlagt hen over året. Det at melde sig til er ikke forpligtigende, men blot en tilkendegivelse af at man forventer at kunne give en hånd i løbet af året, fastslår Stefan Karlborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...