HJØRRING: Hjørring Kommune byder nye ansøgere om statsborgerskab velkommen ved en Grundlovsceremoni lørdag den 28. marts 2020.

For at få dansk statsborgerskab, skal nye ansøgere om statsborgerskab fra 2020 deltage i en Grundlovsceremoni i deres bopælskommune efter at have bestået indfødsretsprøven.

Formålet med ceremonien er at højtideligholde og markere det nye statsborgerskab. Ved ceremonien skal ansøgerne skrive under på, at de vil overholde Danmarks Riges Grundlov og respektere de grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati. Derudover skal ansøgeren give hånd til en repræsentant fra kommunalbestyrelsen.

Borgmester Arne Boelt og formand for integrationsrådet Mehrsad Sadjadi deltager i ceremonien som repræsentanter for kommunalbestyrelsen.

Grundlovsceremonien afvikles lørdag den 28. marts 2020 kl. 12.30 i Byrådssalen på Hjørring Rådhus. Det er en forudsætning for at deltage i ceremonien, at man er optaget på relevant lov om indfødsret, samt har tilmeldt sig ceremonien senest den 5. marts 2020. Man kan læse mere om ceremonien, herunder tilmelding og dokumentationskrav, på kommunens hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...