I stedet for 250 gæster bliver der kun ti gæster i haven, men talen sendes direkte online

Det bliver måske det eneste fysiske Grundlovsmøde i Nordjylland, ja i hele Danmark! Det traditionelle Grundlovsmøde i haven på Kochsvej 18 i Hjørring bliver fastholdt trods Corona-epidemiens nedlukning af Danmark.

I stedet for 250 gæster bliver der dog kun ti gæster fysisk tilstede i haven. Til gengæld bliver det muligt for hele landet at følge med, da talen bliver sendt direkte Facebook og TV2/Nord fra klokken 11.15.

Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, bliver dette års taler. Hun er opvokset i Fjerritslev og valgt for Socialdemokratiet her i Nordjylland. Det kommer til at foregå som det plejer med sang, kaffe, kanelsnegle og tale, men de fleste må i år selv sørge for kaffe og kage, da der for at følge myndighedernes retningslinjer kun vil være 10 tilstede i haven. Men måske vil langt flere end de 250 høre talen i år, da den kan følges direkte fra hele verden.

- Jeg synes, at det er vigtigt at fejre demokratiet. Corona eller ej. Og jeg er glad for, at ministeren tænker det samme. Og nedlukningen under Corona-krisen har vist, at vi faktisk godt kan mødes digitalt og få noget meningsfyldt ud af det, siger Bo Jeppesen, der ejer haven på Kocshvej.

Han tilføjer, at det er ret nyt, at det er lykkedes at få Grundlovsmødet gennemført i år, og han opfordrer interesserede til at holde øje med Facebook for at blive opdateret om arrangementet.

Tidligere grundlovstalere har været Marianne Jelved, Niels Hausgaard, Margrethe Vestager og Karsten Lauritzen. Tidspunktet vil blive offentliggjort senere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...