LØKKEN: Der er brug for dine aflagte briller.

- Lions Havfruerne Løkken-Vrå har været så heldige, at vi har fået en aftale om, at vi må opstille en indsamlingsboks til brugte briller hos Apoteket i Løkken. Det er vi meget taknemlige for, fortæller Havfrue Birgitte Westergaard.

På vej mod især Afrika og Latinamerika får de brugte briller først et grundigt tjek hos en produktionsskole på Falster. Her bliver brillerne renset, opmålt, markeret med styrke og pakket i kasser.

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. Blandt andet har clubben været med i udviklingen af den hvide blindestok og til at uddanne førerhunde.

Over 30.000 par briller forlader hvert år Lions Clubbernes opmålingssted for at blive fragtet ud i den store verden. Hovedparten af disse briller er blandt andet indsamlet gennem Lions.

På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions medlemmer for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

- Så næste gang din vej går forbi Apoteket så smut ind med dine aflagte briller, så de kan skabe glæde hos en synshæmmet ude i verden. Der er brug for dem - Tak for hjælpen, slutter Havfruerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...