JELSTRUP/HUNDELEV:: Fastelavnssøndag blev der afholdt en fastelavsgudstjeneste i Jelstrup kirke. En fyldt kirke kunne her lade sig underholde af Lille- og Storekor fra Hundelev.

Selv om forældrene godt kender de to kor, kunne det være svært at genkende kordeltagerne bag de mange fantasifulde fastelavnsudklædninger.

Korleder Anne Lindhart Toft havde sammensat et program, der passede godt til gudstjenesten som sognepræst Martin Skov stod for. Han var meget imponeret over korarrangementerne, og følte sig heldig over, at han var blevet tilkaldt som vikar til netop denne specielle gudstjeneste. Pastoratet står lige nu uden en præst og må lade sig betjene af vikarer fra nabosognene. Martin Skov er ansat som sognepræst i sognene Sct. Hans og Sct. Olai i Hjørring.

Efter gudstjenesten havde Hundelev Beboerforening arrangeret tøndeslagning på Kultur- og Idrætscentret for Hundelev og Omegn. Her måtte arrangørerne hurtigt stille nogle flere borde og stole op for at de over 100 deltagere kunne blive bænket, inden der blev serveret kaffe, sodavand og fastelavnsboller.

Men inden da var der tøndeslagning, hvor der blev lavet 3 hold inddelt i forskellige alderstrin. Arrangørerne havde nok tænkt, at de ældste skulle have en god solid tønde, der ikke straks blev slået til pindebrænde. Men tønden var meget genstridig. Der var nogen, der mente, det var en ”voksen håndværkertønde”, der var blevet indkøbt.

Efter mange tæsk i lang tid, måtte arrangørerne se sig nødsaget til at løsne nogle af de mange tøndebånd, som tønden blev holdt sammen af. Det hjalp. De sidste tøndebånd løsnede sig efterhånden, og tøndens indhold af slik faldt ud, og der kunne udpeges en kattekonge og en kattedronning. HJ

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...