Hjørring Kommune er netop kåret som Danmarks næstbedste musikkommune i landsdækende undersøgelse

HJØRRING: Hjørring Kommune er netop blevet kåret som Danmarks næstbedste musikkommune i en landsdækkende Voxmeter-undersøgelse.

- Gode musikoplevelser giver glade borgere, konstaterer kulturkonsulent Leif Lund Jakobsen. Derfor er han stolt og imponeret over alle de frivillige, der hvert år brænder for at skabe gode musikoplevelser inden for jazz, rytmisk og klassisk.

Og han er ikke i tvivl om, at netop de mange musikforeninger rundt omkring i kommunen skal have en stor del af æren for, at Voxmeter på baggrund af en landsdækkende undersøgelse har kåret Hjørring som landets næstbedste musikkommune målt på, hvor tilfredse borgerne er med muligheden for at høre livemusik og kvaliteten deraf.

- Vi ved at musik spiller en stor rolle i de fleste menneskers hverdag. Der ses en klar sammenhæng mellem, hvor godt en borger vurderer sit liv med mængden af kulturelle kvalitetsoplevelser, ikke mindst musikoplevelser, siger Leif Lund Jakobsen.

En af kommunens store koncertarrangører Rasmus Jespersen, formand for Hirtshals Musikforening, mener, at grunden til at Hjørring Kommune er landets næstbedste musikkommune er, at det er lokale ildsjæle, der er arrangører.

- Det giver et særligt ejerskab. Det er vigtigt, at det er lokalt forankret og at vi kan arrangere gode koncerter tæt på hvor man bor. Så man kan have et godt kulturliv uden at skulle køre til en storby. Det er med til at give vores lokalområder en identitet, der gør at folk har lyst til at bo og være her. Og så spiller det en rolle at kommunen og musikskolen er gode til at gøde jorden, så vores unge kan komme til at spille musik og på den måde opdage musikken og give lyst til at komme til koncerter, mener Rasmus Jespersen.

Undersøgelsen fra Voxmeter er udformet på baggrund af et repræsentativt udsnit på 55.000 af landets borgere, der i løbet af 2019 har vurderet musikoplevelserne i deres kommuner på en skala fra 0-10. De har blandt andet svaret på, hvor tilfredse de er med muligheden for at høre livemusik og kvaliteten af oplevelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...