KOMMUNEN: Der har været ekstra travlt på strandene i de seneste dage, hvor livredderne bl.a. har brugt tid på at lede efter forsvundne børn.

Heldigvis blev alle fundet i god behold, men det er vigtig at holde godt øje med børnene hele tiden, lyder det fra livredderne, da børnene let bliver væk på strandene, når der er mange mennesker.

Livredderne har sjældent set så mange mennesker på strandene som i de seneste dage, og de mange mennesker betød, at flere børn og forældre blev væk fra hinanden, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

- Det er altid en alvorlig situation, når forældre mister deres børn af syne på en strand, da der er mulighed for, at børnene er gået ud i vandet på egen hånd. I de seneste dage har livredderne hjulpet med at finde børn på strandene, og heldigvis blev alle børn og forældre genforenet i god behold, fortæller Anders Myrhøj, som samtidig sender en alvorlig opfordring til forældrene.

- Hold altid øje med børnene, når I er på stranden. Læg avisen og mobilen væk, så du hele tiden har opmærksomheden på børnene.

- Selvom de leger godt i vandkanten, får de måske pludselig øje på noget, og så kan de finde på at gå væk. Det samme gælder, når børnene er i vandet. Gå med dem, så du ved, hvor de er og hurtigt kan træde til, hvis de overraskes af en stor bølge og mister balancen, så de kommer under vandet, siger Anders Myrhøj.

Rådet om at holde godt øje med børnene og bade sammen med dem bliver ikke mindre aktuelt af, at livredderne på onsdag den 19. august takker af for i år.

- Vi kunne ikke ønske os et bedre strandvejr i den kommende uge, og vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at få en sidste dukkert på strandene, hvor livredderne holder øje. Gennem sæsonen har livredderne talt med rigtig mange badegæster, og vi håber, at det har været med til at gøre folk endnu mere opmærksomme på, hvad man skal være påpasselig med, når man bader, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

I uge 32 (3. august – 9. august) gennemførte livredderne 11.852 indsatser, hvoraf de 6 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare. Derudover var der 402 almindelige førstehjælpsaktioner, 725 forebyggende aktioner og 10.720 oplysende indsatser.

Det gjalt blandt andet en aktion på Løkken Strand 9. august

Livredderne alarmeres af en badegæst, da et ældre ægtepar er i nød ca. 50 meter ude i vandet.

En livredder padler ud til de to personer.

Manden er tydeligt påvirket af situationen. Begge personer er dog i stand til at holde fast det board, som de har fået fra en anden badegæst.

Livredderne hjælper ægteparret i land.

Manden er panisk, men begges tilstand vurderes stabil, da de når ind på stranden.

Ægteparret opfordres til at søge læge eller hospital, hvis deres tilstand forværres.

Dagen før var der aktion ved Tversted Strand.

Livredderne kontaktes af to badegæster, som fortæller, at deres 80-årige far har slugt en del vand og ligger i vandkanten med vejrtrækningsbesvær 150 m nord for livreddertårnet.

Da livredderne når frem til manden, har han vejrtrækningsproblemer og er påvirket på bevidstheden.

Livredderne alarmerer og giver manden ilt.

To badegæster, som er ambulanceassistenter, kommer over og hjælper til. Ambulancen ankommer og kører manden på hospitalet.

Også to dage tidligere måtte man i aktion i Tversted.

Her blev livredderne tilkaldt som hjerteløbere til et hjertestop i et sommerhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...