De to lokale steder kommet i fornemt selskab med bl.a. Trapholt, Lousiana, Rungstedlund og ARoS

LØKKEN/LØNSTRUP: Huset Havs og Rubjerg Knude Fyr er kommet i fornemt selskab med bl.a. Trapholt, Lousiana, Rungstedlund og ARoS i Mercedes-Benz’ nye City Escapes-guide – på lettere mundret dansk – en guide med spændende danske udflugtsmål.

I guiden er de to Løkken-lokationer anbefalet med nedenstående ord.

Huset Havs

Vesterhavet spiller en helt særlig rolle i Huset Havs, der kombinerer madhus, café samt livsstils- og surfbutik. Menuen på Huset Havs byder på klassiske fiskeretter med sild, laks og rødspætter, og det hele er eksekveret med blik for den ekstraordinære oplevelse. Jargonen er uformel og indretningen rustik. Blandt andet foregår betjeningen via en fiskekutter midt i lokalet. Ohøj og god appetit!

Vidste du?

Hånd i hånd med North Shore Surf og Hotel Løkken Strand tilbyder Huset Havs en mulighed for en introduktion i surfbrættets magi. Introduktionen varer to timer og kan afsluttes med gammeldags æblekage med portvin, makroner og fuldfed flødeskum.

Insider

Huset Havs er historien om to lokale familier, som er hjemvendt fra storbyerne. De to familier repræsenterer en spirende tendens til frivillig bevægelse fra by til land. Og når man tjekker ind på Huset Havs, mærker man, hvordan livet i Vandkantsdanmark frister!

Rubjerg Knude Fyr

Det gamle fyr fra år 1900 rager 23 meter op i luften. Herfra kan man nyde den smukke udsigt over det hidsige Vesterhav og hele området omkring Rubjerg Knude. Rubjerg Knude Fyr er med et maritimt udtryk et såkaldt anduvningsfyr, som bruges i den fase af en sejlads, hvor skibet nærmer sig kysten fra åben sø.

Vidste du?

De barske sandvinde blev fyrets endeligt tilbage i slutningen af 1960’erne. Til sidst var klitterne nemlig blevet så høje, at de blokerede for fyret, hvilket betød, at dets sidste lys over Vesterhavet blev kastet i sensommeren 1968. Mere herom på det nærliggende Sandflugtsmuseum.

Insider

Det lille fyr er kommet på finansloven. Rubjerg Knude Fyr skal nemlig på sigt rykkes 60-80 meter ind i landet, så det ikke falder sammen, når vand og sandvinde gør sig til. Det forventes, at en sådan flytning vil betyde, at fyret er sikret de næste 20-40 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...