Verden åbner sig igen, og mange unge søger i den kommende måned ophold i Danmark, hvor tiden skal udnyttes på uddannelse.

Hanne Irene Nielsen, der bor i Sæby og er bestyrelsesmedlem i AFS´s Vendsysselske afdeling, søger interesserede værtsfamilier, som kunne tænke sig at få et internationalt boost de næste 11 måneder.

De studerende bor typisk hos værtsfamilier som beredvilligt åbner deres hjem for den unge som herved kommer helt tæt på den danske kultur og det danske sprog.

Udvekslingsophold, gennemføres i slutningen af grundskolen eller i starten af gymnasiet.

De unge studerende er typisk 15 til 18 år og følger det normale skoleforløb med opstart i august måned.

Der er dog stadig restriktioner som følge af Covid-19. De studerende og deres værtsfamiliers sikkerhed og velvære er og bliver vores førsteprioritet, pointerer Hanne.

Som frivillig værtsfamilie giver det ens børn muligheden for at få en ekstra bror eller søster. Sammen stifter man bekendtskab med en ny kultur, et nyt sprog og måske ser værtsfamilien den danske kultur i et nyt perspektiv.

Der er intet sprogkrav. I starten vil det dog være en fordel, at værterne kan en smule engelsk og der kan være behov for at få banket lidt rust af gloserne, men i løbet af året bliver den studerende undervist i dansk og der går ikke mange måneder før al kommunikation foregår på dansk, siger Ole Nielsen.

Alle kan som udgangspunkt blive værtsfamilie. Man behøver ikke at have hjemmeboende børn for at blive gode ”forældre”. Meningen med det næsten 11 måneders ophold er, at den unge skal indgå i familiens normale liv og have mulighed for at gå i skole.

Nye værtsfamilier vil via AFS´s netværk blive støttet og vejledt, ligesom der til hver familie bliver tilknyttet en erfaren back up familie, så ingen kommer til at føle, at de står alene med opståede udfordringer.

AFS Interkultur er en non-profit frivillig drevet forening, som igennem en række udvekslingsprogrammer arbejder for at fremme interkulturel forståelse og læring på tværs af landegrænser.

Se mere her:

https://www.afs.dk/bliv-vaertsfamilie/?gclid=Cj0KCQjwpNr4BRDYARIsAADIx9xTSf7edYmmd1Ta3ONdZhHPna2jETMl86nwDm7LFGD76JvkFd1yjxcaAtkHEALw_wcB

Hvis der blandt læserne er nogle, der har fået lyst til at gribe muligheden for at blive værtsfamilie, kan Hanne Irene Nielsen kontaktes på telefon 22123173.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...