FÆLLESSKAB: Byen deltog i det landsdækkende initiativ ”Danmark spiser sammen”

RAKKEBY: ”Danmark spiser sammen” er et landsdækkende initiativ mod ensomhed, som Folkebevægelsen mod Ensomhed står i spidsen for.

Kampagnen blev afviklet i uge 17, og i Rakkeby sørgede KFUM spejderne for, at byens samlingssted - Skovhuset - for en aften dannede rammen om et fællesskab i Restaurant Spejderliljen.

Her bød køkkenet på en tre retters menu bestående af grøntsagstærter med spidskålssalat. Hovedretten var One pot Bolo og der afsluttedes med lagkage og kaffe.

I ægte spejderånd foregik både tilberedningen og spisningen af maden i det fri.

Målet med den landsdækkende kampagne er at sprede kendskabet til folkebevægelsen mod ensomhed, som vil gøre op mod det faktum, at der i Danmark er flere end 210.000 mennesker, der ofte føler sig ensomme. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet inden udgangen af 2020. I dag samarbejder over 70 organisationer om denne vision, og en del af indsatsen er begivenheden ”Danmark spiser sammen”, som første gang løb af stablen i 2016. Måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der måske ikke normalt ville mødes. Målet er, at det spreder sig, så det ikke kun er i uge 17, at Danmark spiser sammen. HJ

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...