Flere end 10.000 borgere på landsplan over 75 år er grund af en IT-fejl inviteret til tarmkræftscreening og har modtaget et prøvesæt med posten. Men det skal de slet ikke have

KOMMUNEN: Her lige inden påske modtog lidt mere end 10.000 borgere over 75 år på landsplan i deres postkasse en invitation til at deltage i det nationale tarmkræftscreeningsprogram samt et prøvesæt til afføringsprøven.

Men tarmkræftscreningsprogrammet er kun for borgere i alderen 50-74 år.

Det er derfor en fejl, at de godt 10.000 borgere har modtaget en invitation med et prøvesæt og det får de nu et nyt brev om.

- Det var en IT-fejl, der var skyld i de mange fejlleverancer, forklarer IT-direktør Klaus Larsen fra Region Nordjylland, der for alle regioner administrerer IT-systemet til det nationale tarmkræftscreeningsprogram.

- Det er beklageligt, at så mange borgere har modtaget en invitation på grund af en IT-fejl.

- Vi vil som systemansvarlig region gennemgå de nuværende systemudviklingsprocesser sammen med leverandøren med henblik på at sikre kvaliteten, siger Klaus Larsen.

- Der vil givetvis være borgere, der allerede har indsendt afføringsprøven. De modtagne prøver vil vi selvfølgelig analysere, hvorefter borgeren vil modtage svar inden for 10 dage, siger Klaus Larsen.

Regionerne sætter nu udsendelse af yderligere invitationer på pause, indtil IT-fejlen er løst.

Det forventes maksimalt at være et par uger, hvor der ikke udsendes nye invitationer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...