Viser sin kunstneriske side i form af billeder frem på Børglum Kloster

BØRGLUM: Som skuespiller, filminstruktør, tv-vært mm. er Jarl Friis-Mikkelsen et kendt ansigt i dansk medier - hvad der er knap så kendt er at Jarl Friis-Mikkelsen har udøvet kunsten i omkring 20 år.

Den kendte dansker, har tidligere holdt den kunstskabende side af sig helt privat. Det er en passion, der kun er kendt af den nærmeste vennekreds. I denne påske, og sommeren over, kommer dette til at ændre sig, når Jarl Friis-Mikkelsen udstiller sine værker på det næsten 1000 år gamle Børglum Kloster.

”Nå, her står jeg så” er titlen på Jarl Friis-Mikkelsen kunstudstilling på Børglum Kloster. Kunstudstillingen rummer over 60 forskellige værker i acryl. Jarl Friis-Mikkelsens kunstværker er inspireret af den type oversigtskort som man blandt andet finder i storcentre, større kulturcentre og parker, hvor en rød prik angiver ’Her står du.’

Den røde prik repræsenterer for Jarl Friis-Mikkelsen et symbolsk pejlemærke, og et udgangspunkt der muliggør udforskning og opdagelse.

Dette afspejler sig i kunstnerens værker på udstillingen, hvor denne røde prik indgår i værkerne i forskellige afskygninger.

Den kendte dansker beskriver kunsten som værende helt uundværlig, idet kunsten for ham er livsforlængende, uddybende og til evig inspiration. For selvom Jarl Friis-Mikkelsens kunstnervirke tidligere har været privat, så er det en passion der ikke har sluppet grebet i ham efter 20 år.

Friis-Mikkelsens malerier har skiftet meget udtryk i løbet af årene og de værker man nu vil kunne opleve på Børglum kloster er mere simple i udtrykket end de tidligste kunstværker. Jarl Friis-Mikkelsen søger i sin kunst at finde frem til enkelthed i kompleksiteten.

Jarl Friis-Mikkelsen har en lang karriere bag sig i medieverdenen, men nu kommer den kendte dansker til at afsløre en helt ny side af sig selv, når hans kunstværker kan opleves af offentligheden i løbet af sommeren på Børglum Kloster.

Kunstudstillingen ved Jarl Friis-Mikkelsen kan opleves på Børglum Kloster i perioden 14. april - 25. august 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...