Heidi Mølby fra Vrå er klar til at samle ind, når Scleroseforeningen rasler med bøssen i september

VRÅ: Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og hver eneste dag konstateres der i gennemsnit to nye tilfælde. Det er en alvorlig udvikling, som Scleroseforeningen kæmper for at stoppe. Søndag den 8. september banker foreningens frivillige folk derfor på dørene i Vrå for at samle penge ind til forskning i sygdommen.

Mere end 16.000 danskere lever med sclerose. Og de har alle forældre, venner og naboer, som hver dag ser en af deres nære kæmpe mod den uhelbredelige sygdom. Søndag den 8. september beder Scleroseforeningen dem alle om at stå sammen mod sclerose og samle penge ind til forskning.

- De fleste af os kender et menneske med sclerose og har set sygdommens konsekvenser. Derfor opfordrer vi alle til at være med til at samle ind anden søndag i september. For jo flere vi er, des flere døre kan vi nå at ringe på - så enkelt er det faktisk, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen.

For første gang er Scleroseforeningens indsamling landsdækkende, og foreningens 46 lokalafdelinger i hele landet går allerforrest i kampen mod sclerose. Blandt de aktive lokalafdelinger er Brønderslev & Hjørring lokalafdeling.

En af dem, der skal samle ind i Vrå, er 52-årige Heidi Mølby:

- Jeg har selv sclerose og har haft sygdommen i 22 år. For mig er det vigtigt at samle ind, fordi jeg virkelig gerne vil være med til at der kan forskes mere i sclerose.

Forskning i årsagerne til sclerose og i bedre behandling er helt afgørende, hvis sygdommen skal stoppes. Hver eneste krone, der bliver samlet ind anden søndag i september, gør derfor en stor forskel.

- Indsamlingens formål er at sikre flere penge til forskning. For det er netop forskning, der skal gøre os i stand til at stoppe sygdommen. Og det gør vi bedst ved at uddele forskningsmidler til både dansk og international forskning, som arbejder målrettet for at stoppe sclerose, siger forskningschef i Scleroseforeningen, Lasse Skovgaard.

Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber centralnervesystemet, og langt de fleste får diagnosen i alderen 20-40 år. For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist. Sclerose kan ikke helbredes, men danske og internationale forskere gør hver dag fremskridt, som skaber håb for en fremtid uden sclerose.

Man kan finde en indsamlingsrute på foreningens hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...